fbpx Helsedepartementet i Gaza: Tolv drept i angrep mot sykehus Hopp til hovedinnhold

Helsedepartementet i Gaza: Tolv drept i angrep mot sykehus

Bildet viser palistinske omkomne etter angrep på Jabaliya flyktningeleir lørdag 18. november ved det indonesiske sykehuset nord på Gazastripen

Minst tolv personer er drept i et israelsk angrep mot det indonesiske sykehuset nord på Gazastripen, ifølge helsedepartementet i Gaza.

Det indonesiske sykehuset ligger i Beit Lahia lengst nord på Gazastripen og ble i forrige uke tvunget til å stanse driften som følge av israelske angrep og mangel på strøm, vann og medisiner.

700 opphlder seg på sykehuset

Mandag morgen ble tolv mennesker drept og flere titall såret i et israelsk angrep mot sykehuset, opplyser en talsmann for helsedepartementet i Gaza, Ashraf al-Qudra. Flere av ofrene var ifølge ham pasienter.

Det befinner seg rundt 700 mennesker inne på sykehuset, inkludert pasienter og helsepersonell.

Viktigste akuttsykehuset i nord

Ifølge Al Jazeera var det mandag israelske stridsvogner ved sykehusområdet, og det fryktes at soldater vil ta seg inn på sykehuset, slik de alt har gjort på Shifa-sykehuset.

Det indonesiske sykehuset har vært det viktigste akuttmottaket nord på Gazastripen, mens Shifa-sykehuset i Gaza-by har tatt imot akuttpasienter lenger sør.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse