fbpx Ansatt i Leger Uten Grenser drept i bombeangrep i Gaza Hopp til hovedinnhold

Ansatt i Leger Uten Grenser drept i bombeangrep i Gaza

Bildet viser en såret person som bringes til sykehus i Gaza

Over 16 helsearbeidere er ifølge WHO drept på jobb i løpet av den månedslange krigen på Gazastripen.

En av de palestinske ansatte i hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser er drept i et angrep mot flyktningleiren han bodde i, opplyser Leger uten grenser. Mohammed Al Ahel ble drept sammen med flere familiemedlemmer i et angrep mot flyktningleiren Al-Shati mandag kveld.

Al-Shati-leiren har vært under kraftige bombeangrep de siste to dagene, ifølge innbyggerne. Flyktningleiren ligger like i nærheten av Shifa-sykehuset i sentrum av Gaza by.

– Samtidig som vi sørger, er vi dypt bekymret for alle våre kollegaer i Gaza. Mange av våre 300 kollegaer jobber fortsatt på sykehusene i Gaza for å gi livreddende behandling. Vi gjentar vårt krav om umiddelbar og betingelsesløs våpenhvile, understreker Leger Uten Grenser.

WHO: Over 16 helsearbeidere drept på jobb i Gaza

Over 16 helsearbeidere er drept på jobb i løpet av den månedslange krigen på Gazastripen, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO).

FN-organisasjonen sier også at flere sårede i Gaza nå blir operert uten bedøvelse som følge av mangel på utstyr og medisiner. Det gjelder blant annet mennesker som må amputere kroppsdeler etter å ha blitt såret i israelske luftangrep.

– Over 16 av helsearbeiderne er drept mens de tok vare på sårede og døde, Dette er mennesker som holder helsevesenet i gang, og som ved hjelp av sin innsatsvilje har greid å finne en måte å holde tjenestene på et visst nivå, sier WHOs talsmann Christian Lindmeier på en pressekonferanse i Genève tirsdag.

FN-krav om våpenhvile

WHO er blant en rekke FN-organisasjoner som har bedt om en umiddelbar humanitær våpenhvile i det palestinske området.

– En hel befolkning er beleiret og under angrep i Gaza. De nektes adgang til det nødvendigste for å overleve, de bombes i sine hjem, tilfluktssteder, sykehus og gudshus. Dette er uakseptabelt, skrev FN-toppene i en uttalelse som ble publisert søndag.

Det israelske militæret (IDF) hevder at alle målene har tilknytning til Hamas, som styrer Gaza.

Ett minutts stillhet i Israel

Over 10 000 mennesker på Gazastripen er så langt drept i de israelske angrepene, hvorav over 4000 barn, ifølge helsemyndighetene i det palestinske området.

Tirsdag er det én måned siden Hamas-angrepet mot Israel, som ifølge israelske myndigheter tok om lag 1400 liv, hvorav minst 31 barn. Israel holder i den anledning ett minutts stillhet for ofrene. I tillegg ble om lag 240 mennesker bortført til Gazastripen, der de holdes som gisler.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse