fbpx Denne sykepleierutdanningen var det vanskeligst å komme inn på i år Hopp til hovedinnhold

Denne sykepleierutdanningen var det vanskeligst å komme inn på i år

Studenter ved Høyskolen Diakonova i Oslo. Gerd Sylvi Sellevold underviser i ernæring.

I fjor var det vanskeligst å komme inn på Lovisenberg i Oslo. I år er de dyttet ned til andreplassen. Sjekk hvor det er vanskeligst og lettest å komme inn på sykepleierutdanningen.

Studiestart nærmer seg, mange både gruer og gleder seg til å ta fatt på studiene de har jobbet hardt for å komme inn ved.

Trondheim, Oslo og Bergen topper lista

Sykepleien skrev i sommer om at 27 utdanninger ikke har poenggrense for å komme inn i år. Men, det er fremdeles 11 sykepleierutdanninger med poengkrav. NTNU i Trondheim er stedet det er vanskligst å komme inn. Her trenger studentene 51,8 poeng for å være sikret plass.

Lovisenberg i Oslo følger på andreplassen. Her trengs 51,1 poeng.

Tredje vanskeligste studiested å komme inn på for de som vil bli sykepleiere, er Høgskolen Vestlandet i Bergen. Her trenger studentene 50,5 poeng for å være sikret plass.

Kravet er 3 i matte og norsk

Tilfredstiller du kravet om tre i matte og norsk, er du nesten garantert plass om du ønsker å studere sykepleie. Det betyr i praksis at tilfredstiller du kravet om karrakteren 3 i matte og norsk, så får du plass ved en av de 27 studiestedene uten poengkrav. (se tabellen under)

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse