fbpx Ansatte ved Ullevål-avdeling krever at ledelsen går Hopp til hovedinnhold

Ansatte ved Ullevål-avdeling krever at ledelsen går

Bildet viser et skilt hvor det står Ullevål sykehus

Ansatte ved avdelingen for hjerte- og lungekirurgi på Ullevål har gått sammen om en underskriftskampanje mot ledelsen.

– Tilliten er ikke lenger tynnslitt, nå er den faktisk fraværende, sier Eggen til VG.

Fagansvarlig sykepleier Ingvill Eggen stiller seg bak underskriftskampanjen som 180 ansatte har signert. De oppgir bekymring for arbeidsbelastningen og frykter at det ved ytterste konsekvens kan gå utover pasientsikkerheten ved sykehuset.

NSF diskuterer ikke enkeltpersoner

Tillitsvalgt Stine Molvær Nesseth i Norsk Sykepleierforbund kommenterer saken i VG søndag:

– Sykepleierforbundet ønsker ikke at diskusjonen skal gå på enkeltpersoner, da vi mener at OUS som arbeidsgiver er ansvarlig for pasientsikkerhet og gode prosesser.

Vil ha ledere fjernet

De ansatte som har skrevet under, ber om at klinikkleder Bjørn Bendz og avdelingsleder Arnt Fiane fratrer sine stillinger umiddelbart.

Bendz og Fiane leder avdeling for hjerte- og lungekirurgi, kalt thorax-kirurgisk-avdeling ved Oslo universitetssykehus. Lederne har fått mye kritikk for beslutninger om sommerstenging og flytting av hjertekirurgi.

Spesialrådgiver Ivar Greiner ved OUS sier at de ikke vil kommentere saken.

1 Kommentarer

Lars

Leder
2 måneder 2 uker siden

Dette begynner nesten å bli fascinerende. En ting er at ansatte ikke skjønner at medbestemmelse ikke betyr det samme som å få viljen sin igjennom, men at TV ikke gjør det er bekymringsverdig. Ref. tillitsvalgte som i media «advart» ledelsen. (Bl.a. i Dagens Medisin)

At det vært konflikter mellom de to miljøene på Rikshospitalet og Ullevål er jo ikke nytt, den har vedvart siden de to sykehusene ble slått sammen for over 10 år siden…

Ansatte og TV går til media og forteller de slutter for at de ikke får beholde den (gunstige) turnusordningen de har under sommeren, for å så søke seg til andre avdelinger som har akkurat den turnusen de oppgir som grunnlag for å slutte. Beklager men her blir troverdigheten tynn.

Det fremstår i denne saken som alt vært bra, bare de ansatte hadde fått mer informasjon. Saken er vel at de ansatte ikke får som de vil? Å kreve ledelsens (begge fra Rikshospitalet) avgang fremstår som en siste krampetrekning.

Annonse
Annonse