fbpx OUS: Forslag til løsning ble avvist – nå har to nye sykepleiere ved hjerteavdelingen sagt opp Hopp til hovedinnhold

OUS: Forslag til løsning ble avvist – nå har to nye sykepleiere ved hjerteavdelingen sagt opp

Bildet viser  Stine Molvær Nesseth, på thoraxkirurgisk avdeling

Totalt har nå 16 av 24 sykepleiere sagt opp jobben ved torakskirurgisk seksjon på Ullevål. Forslaget om løsning ble behandlet i dag, men ble blankt avvist.

Før helgen så det ut til at det kunne bli en løsning på konflikten ved torakskirurgisk seksjon på Ullevål hvor 14 av 24 sykepleiere har sagt opp jobben. I dag la seksjonsledelsen ved Ullevål frem et forslag for klinikkledelsen.

Hadde forslaget blitt vedtatt, ville flere av sykepleierne vurdere å trekke tilbake sin oppsigelse.

– Hvordan gikk det?

– Ikke så bra. Rikshospitalet sa blankt nei, og ville ikke gå i noen dialog eller bli med på noe kompromiss, sier intensivsykepleier og tillitsvalgt, Stine Molvær Nesseth, til Sykepleien.

– Hvordan skal de få det til?

– Hva betyr det?

– Avdelings- og klinikkleder vil gjennomføre den planlagte sommersammenslåingen av toraksavdelingene i ni uker, og flytte all drift og beredskap til Rikshospitalet, sier hun og legger til:

– Hvordan de har tenkt å få det til aner jeg ikke. Det er ikke folk igjen her. I dag har enda flere intensivsykepleiere sagt opp, sier hun.

Da saken først ble tatt opp, var det 24 sykepleiere på avdelingen. 

– Hvor mange er dere igjen?

– Jeg har ikke fullstendig oversikt, men det ser ut til at vi er åtte sykepleiere igjen. To av dem er snart pensjonister, tre er helt nyutdannet og en skal ut i pappapermisjon i mai, så det er ikke mange igjen, sier hun.

Ingen vil trekke sin oppsigelse

– Så det blir ingen sykepleiere som trekker tilbake sin oppsigelse?

– Nei. Etter dette møtet med klinikk og avdelingslederne fra Rikshospitalet som allerede hadde bestemt seg, vil ingen trekke tilbake sine oppsigelser.

– Skjer det noe videre?

– Det tror jeg ikke. Slik jeg oppfattet det, så er den opprinnelige planen det de vil gå for uten noe mer dialog eller kompromiss – uten at de har personale igjen til å gjennomføre denne planen, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse