fbpx Dagens Medisin: OUS dropper omstridt sommerplan for torakskirurgen Hopp til hovedinnhold

Dagens Medisin: OUS dropper omstridt sommerplan for torakskirurgen

Bildet viser Bjørn Bendz.

Klinikkledelsen skal ha trukket planen som har ført til et stort antall oppsigelser på torakskirurgisk intensiv på Ullevål.

– Den opprinnelige sommerplanen 2023 for torakskirurgisk virksomhet i OUS lar seg ikke gjennomføre, fordi forutsetningene har endret seg på grunn av egenoppsigelser og sykefravær. Vi må derfor endre planen for å sikre pasientsikkerheten, sier leder ved Hjerte-lunge-karklinikken Bjørn Bendz til Dagens Medisin.

Nå håper han sykepleierne som har sagt opp ved klinikken, vil komme tilbake.

Mange har sagt opp

Det har vært stor uro rundt avdelingen etter at et stort antall sykepleiere den siste tiden har sagt opp stillingene ved torakskirurgisk intensiv. Den planlagte sommerplanen har vært oppgitt som en årsak.

Planen har vært å stenge den delen av avdelingen som holder til på Ullevål i sommerferien, og flytte all aktivitet til Rikshospitalet. Dette har ansatte reagert kraftig på, og de har varslet om at det i verste fall kan gå ut over traumeberedskapen og gi tap av liv.

Har satt stab

Ifølge Dagens Medisin skal det i dag holdes et møte mellom ledelsen og ansatte ved avdelingen.

Bjørn Bendz opplyser også til avisen at Hjerte-lunge-kar-klinikken har satt stab for å håndtere driften og situasjonen.

Sykepleier vil ikke tilbake

Tillitsvalgt for sykepleierne, intensivsykepleier Stine Molvær Nesseth, sier til avisen at hun ikke er overrasket over at planen skrotes.

Hun er mer overrasket over at de gikk inn for planen i utgangspunktet, og viser til at faren for å miste kompetanse allerede var skissert i en risikovurdering fra seksjonsleder på Ullevål.

Hun tror ikke at det å droppe planen vil få sykepleierne tilbake.

Verneombud og intensivsykepleier Stig Struksnes sier nei når Dagens Medisin spør om det er aktuelt å komme tilbake til avdelingen.

– Jeg vil ikke jobbe her med den ledelsen vi har i dag, sier han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse