fbpx Regjeringen vil gjøre endringer i pasient- og brukerrettighetsloven Hopp til hovedinnhold

Regjeringen vil gjøre endringer i pasient- og brukerrettighetsloven

Ingvild Kjerkol, helseminister (Ap)

Regjeringen mener endringene vil sørge for likere praksis og dermed mer likeverdige og gode pasientforløp.

Regjeringen foreslår å gjøre endringer i pasient- og brukerrettighetsloven. Formålet er å gjøre det enklere å forstå rettighetene du har som pasient.

Regjeringen mener det vil sørge for likere praksis og dermed mer likeverdige og gode pasientforløp.

Endringer

Regjeringen foreslår å fjerne skille mellom fastsettelse av tidspunkt for oppstart av enten utredning eller behandling, og erstatte det med fastsettelse av tidspunkt for oppstart av helsehjelpen.

– I dag må spesialisthelsetjenesten fastsette tidspunkt for når enten utredning eller behandling skal starte opp. Erfaringsmessig er det i en del tilfeller vanskelig å fastsette tidspunktet ut ifra dette skillet, skriver regjeringen i en pressemelding.

Regjeringen forslår også å gjøre noen rent lovtekniske endringer i de bestemmelsene i loven som regulerer de øvrige pasientrettighetene knyttet til pasientforløpet i spesialisthelsetjenesten.

– Hensikten er å gjøre bestemmelsene mer tilgjengelige, slik at både pasienter og helsepersonell lettere kan forstå hva de omfatter, skriver regjeringen.

Det kommer mer

Ifølge regjeringen er dette bare en liten del av arbeidet de holder på med for å gjøre pasientforløpene bedre.

Stortingsmeldingen «Nasjonal helse- og samhandlingsplan» skal komme innen utgangen av 2023. Denne meldingen vil også si noe om hvordan den kommunale helse- og omsorgstjenesten skal videreutvikles.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse