fbpx Pakkeforløp psykisk helse og rus får nytt navn Hopp til hovedinnhold

Pakkeforløp psykisk helse og rus får nytt navn

Ingvild Kjerkol, helseminister
SKAL BLI BEDRE: Ingvild Kjerkol har bedt direktoratet endre innholdet og videreutvikle de sju nasjonale pasientforløpene i psykisk helse og rus. Foto: Marit Fonn

Pakkeforløp psykisk helse og rus ble innført i 2019. Nå er navnet endret til nasjonale pasientforløp psykisk helse og rus.

Helsedepartementet skriver i en pressemelding at evalueringer av pakkeforløpene viser at de har bidratt til mer oppmerksomhet og forutsigbarhet.

Evaluert

– Innholdet i pakkeforløpene er gode, men evalueringene viser også at det er utfordringer. Jeg har derfor bedt Helsedirektoratet om å videreutvikle forløpene. Målet er å styrke samhandlingen, bedre kvaliteten og brukermedvirkningen, og gjøre rapporteringen enklere for fagfolkene, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i pressemeldingen.

Nytt navn

Det første som skjer er altså at navnet blir endres fra pakkeforløp psykisk helse og rus, til nasjonale pasientforløp psykisk helse og rus.

I tillegg starter Helsedirektoratet fase to av arbeidet. De skal videreutvikle og endre innholdet i de sju nasjonale pasientforløpene i psykisk helse og rus. Arbeidet er planlagt ferdig neste høst.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.