fbpx Ville valgt økt bemanning fremfor høyere lønn Hopp til hovedinnhold
Bokaktuell:

Ville valgt økt bemanning fremfor høyere lønn

Celine Roche

Sykepleier og bokdebutant Celine Roche skal ha blitt slått, sparket, spyttet på og bitt i jobbsammenheng. Det hun frykter aller mest, er likevel bemanningssituasjonen.

I sin ferske bok «’Bare’ en sykepleier» forteller Celine Roche fra Finnsnes om en hektisk og krevende arbeidshverdag.

«Jeg har blitt kastet ting etter og har stukket meg på brukte sprøytespisser. Men sånt preller av på meg. For det jeg frykter mest, er den stadig mer prekære bemanningssituasjonen, og flukten fra yrket og konsekvensene av det», forteller Roche via en pressemelding.

Roche jobbet tidligere ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). I 2014 iverksatte sykehuset en rekke sparetiltak som følge av et forventet budsjettunderskudd på rundt 70 millioner.

I tillegg til blant annet innkjøps- og ansettelsesstopp, skal man ifølge Roche ha byttet ut blåbærsyltetøy med appelsinmarmelade fordi marmelade var marginalt billigere. Dette samme år som toppsjefen ble innvilget et solid lønnshopp.

Også denne høsten har UNN varslet en rekke innstramminger som følge av budsjettoverskridelser.

Mens ansatte følte at «løp seg halvt i hjel» og påtok seg flere arbeidsoppgaver enn de kunne håndtere, ble de ifølge Roche bedt om å øke effektiviteten.

Roche fortalte også i fjor til blant annet Nordlys (+) og Dagbladet (+), om et tøft arbeidspress.

Ville valgt økt bemanning

«Hadde jeg fått velge mellom økt lønn og økt bemanning, ville jeg ikke valgt høyere lønn, men økt bemanning», uttaler Roche via pressemeldingen fra forlaget Bok i Nord.

Roche mener mange sykepleiere, inkludert henne selv, blir værende i yrket fordi ingen andre kan overta jobben:

«Og fordi jeg ikke kan tenke meg noe annet som er så givende som å være nettopp sykepleier, og fordi pasientene og kollegaene, og samfunnet, trenger oss.»

For selv om hun i sin bok skildrer en beinhard og opprørende hverdag, understreker Roche at hun tross alt elsker jobben sin:

«Ingenting i verden er mer givende enn å være sykepleier.»

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse