fbpx Sykehus omplasserer ansatte som ikke er fullvaksinerte Hopp til hovedinnhold

Sykehus omplasserer ansatte som ikke er fullvaksinerte

Papirfigurer delt av en sprøyte

Ansatte i Helse Nord-Trøndelag som ikke er fullvaksinerte, blir nå gitt arbeidsoppgaver uten pasientkontakt.

Tiltaket blir ifølge helseforetaket gjort for å gi utsatte pasientgrupper enda mer beskyttelse under pandemien.

– Totalt dreier det seg om en liten gruppe, rundt 70 av våre 3500 ansatte. De som ikke har ønsket å avklare om de er vaksinert eller ikke, defineres som uvaksinerte, sier kommunikasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag, Svein H. Karlsen, til NRK.

Skyldes omikron

Ifølge Adresseavisen, som omtalte saken først, er det spesielt utbredelsen av omikronvarianten av koronaviruset som gjør at sykehuset mener det er nødvendig å gjennomføre ytterligere tiltak for å beskytte de mest sårbare pasientgruppene.

Pasientens sikkerhet kommer først, og arbeidsgivers styringsrett gir mulighet til å omplassere ansatte til oppgaver uten pasientkontakt
Lill Sverresdatter Larsen, NSF-leder

Hovedregelen ved sykehuset er at alle ansatte som er i kontakt med pasienter skal være fullvaksinerte. Av de ikke-vaksinerte er det flere som av helsemessige årsaker ikke har kunnet ta vaksine.

I tråd med anbefaling

– Dette er diskutert med arbeidsgivere og i tråd med Helsedirektoratets anbefaling, poengterer leder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen til Sykepleien.

I oktober åpnet Helsedirektoratet for omplassering av uvaksinerte ansatte i tilfeller der det er strengt nødvendig for å kunne tilby forsvarlige helsetjenester.

– Pasientens sikkerhet kommer først, og arbeidsgivers styringsrett gir mulighet til å omplassere ansatte til oppgaver uten pasientkontakt.

Foretakstillitsvalgt for Fagforbundet i Helse Nord-Trøndelag, Hege Trana, mener Helse Nord-Trøndelag opptrer klokt når de gjør grep for å forhindre økt smitte.

– Det er veldig viktig, og i hvert fall nå som vi ser at smitten eskalerer, uttaler hun til NRK.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse