fbpx Helse Bergen vil ikke følge Bergens omikronregler Hopp til hovedinnhold

Helse Bergen vil ikke følge Bergens omikronregler

Haukeland

Lill Sverrsdatter Larsen synes det fremstår underlig at det skal gjelde andre regler for helsepersonell i Helse Bergen enn for resten av befolkningen.

Etter byrådets kunngjøring torsdag må også de smittedes nærkontakter i utgangspunktet vurderes som nærkontakt av smittede med omikronvarianten.

Dette innebærer at alle som er nærkontakter til smittede, må ti dager i karantene. De kan teste seg ut av karantene etter negativ PCR-test på teststasjon på dag sju.

Helse Bergen vil ikke følge reglene

På et beredskapsmøte fredag morgen besluttet imidlertid Helse Bergen at de ikke vil følge de nye reglene til kommunen, skriver Bergens Tidende og Bergensavisen.

– Vi har stor forståelse for den krevende situasjonen Bergen står i, og at de gjør sine vurderinger. Det skal ikke vi protestere på. Samtidig har vi en selvstendig plikt til å bemanne våre tjenester på forsvarlig måte. Vi følger derfor den nasjonale covid-19-forskriften når det gjelde smittesporing og karantene, sier fagdirektør Marta Ebbing.

Vil gjøre egne vurderinger

Helse Bergen vil dermed gjøre selvstendige vurderinger på om det kan være delta- eller omikronvarianten når deres ansatte er smittet gjennom smitteoppsporing og intervjuer.

– Vi vil gjøre helt konkrete vurderinger om hvorvidt det er grunn til å mistenke omikron i hvert smittetilfelle hos våre ansatte. Foreløpig har vi ikke holdepunkter for at det er veldig mye omikronsmitte. Vi har ikke noe fakta som tilsier det, sier Ebbing.

Sykepleiermangel i praksis

NSFs forbundsleder, Lill Sverresdatter Larsen, sier til Sykepleien at dette er et eksempel på hvilke praktiske utfordringer sykepleiermangelen fører til og hvor sårbar situasjonen er.

– Pasientene blir skadelidende av manglende politisk handling til å løse bemanningskrisen. Vi er først og fremst opptatt av hva dette kan bety for pasientsikkerheten

Larsen synes det fremstår underlig at det skal gjelde andre regler for helsepersonell i Helse Bergen enn for resten av befolkningen.

– Med nåværende smittespredning er det vanskelig å se for seg at vi kan utelukke smitte med omikron, sier Larsen til Sykepleien.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse