fbpx Dag 2 i retten for de saksøkte sykepleierne i Østfold: – Vi fikk lagt frem sakene våre på en god måte Hopp til hovedinnhold

Dag 2 i retten for de saksøkte: – Vi fikk lagt frem sakene våre på en god måte

Fire sykepleiere som er saksøkt av sin arbeidsgiver Sykehuset Østfold

I dag var det sykepleiernes tur til å forklare seg i retten. – Vi kunne på en måte ikke gjort noe annerledes enn hva vi fikk gjort i dag, sier Ann Christin Skrøder.

Fakta
Saken kort oppsummert

I april 2019 stilte fire spesialsykepleiere krav om fortrinnsrett til en ledig stilling i seksjons nyfødtintensiv ved Sykehuset Østfold. Sykehuset avslo kravet, og sykepleierne brakte saken inn for Tvisteløsningsnemnda.

I desember 2019 ga nemnda sykepleierne medhold i at de hadde fortrinnsrett. Ledelsen ved Sykehuset Østfold bestemte seg for å ikke følge nemndas vedtak og saksøkte de fire sykepleierne.

15. september 2020 startet rettssaken i Tingretten i Fredrikstad. I sitt åpningsinnlegg ba sykepleiernes advokat, Magnus Buflod, dommerne avvise saken. 

– Hege Gjessing kan ikke i form av sin stilling som administrerende direktør for Sykehuset Østfold saksøke sine ansatte. Det er det eventuelt styret ved styreleder som må gjøre, argumenterte Buflod.

Retten ga sykepleiernes advokat medhold og avviste saken. Men det er fremdeles noen spørsmål som retten må ta stilling til. Ny rettssak for sykepleiernes motsøksmål er i gang og skal foregå i perioden 8.–10. februar.

Ann Christin Skrøder er akkurat ferdig med andre dag i rettssaken mot Sykehuset Østfold. I dag har alle de fire sykepleierne fått legge frem sin sak og historie for retten.

– Vi fikk frem det vi ønsket

– Hvordan gikk det?

– Jeg er så fornøyd med å være ferdig med min egen forklaring. Følelsen er at jeg fikk gjort det på en god måte, sier Skrøder.

– Fikk du noen spørsmål du ikke hadde forventet?

– For å være helt ærlig så husker jeg ikke hvilke spørsmål jeg fikk, og hvem som sa hva, sier hun og ler litt over telefonen.

– Men jeg tenkte at det jeg ikke fikk sagt selv, ble utfylt av de andre sykepleierne da de forklarte seg. Følelsen er at vi totalt sett fikk frem det vi ønsket, legger hun til.

Skrøder syntes også at de innkalte vitnene gjorde en god jobb som bekreftet forklaringene de fire sykepleierne la frem.

– Vi kunne på en måte ikke gjort noe annerledes enn hva vi fikk gjort i dag, sier hun.

Klar for siste dag

Etter at sykepleierne var ferdige, la Sykehuset Østfold frem sin forklaring gjennom direktør Hege Gjessing.

– Hvordan syntes du det var å høre på?

– Igjen … jeg husker ikke i detalj hva som ble sagt av hvem. Vi får bare vente og se hva retten til slutt velger å legge størst vekt på, sier Skrøder.

I morgen er siste dag av rettssaken.

– Er du spent?

– Ja. Da skal vitnene til sykehuset forklare seg. Så skal advokatene holde sine prosedyrer. Så ja, det blir spennende å høre hva som blir sagt i morgen.

Tidligere saker om Sykehuset Østfolds søksmål:

Første dag i retten: – Det skal bli godt å få lagt det bak seg

Får de saksøkte sykepleierne ved Sykehuset Østfold full stilling?

Sykehuset Østfold saksøker fire spesialsykepleiere som ønsker å jobbe heltid

– Jeg har jo bare krevd min rett etter hva lovverket tillater

Sykepleierne vant retten til hel stilling før rettssaken i det hele tatt startet

Saksøkte sykepleiere: – Føler meg litt snytt

Les: – Politikerne bør merke seg at sykehusene ikke vil forholde seg til lovene Stortinget har vedtatt

0 Kommentarer

Annonse
Annonse