fbpx Saksøkte sykepleiere: Sykehuset Østfold vurderer å anke Hopp til hovedinnhold

Saksøkte sykepleiere: Sykehuset Østfold vurderer å anke

Hege Gjessing, lege, president i Den norske legeforening

– Rettssaken tok for oss en helt uventet vending som vi ikke var forberedt på, sier administrerende direktør ved Sykehuset Østfold, Hege Gjessing. 

Rettssaken mellom Sykehuset Østfold og de fire spesialsykepleierne var ment å gå over fire dager. I stedet ble saken avvist fordi administrerende direktør, Hege Gjessing var den som tok ut søksmålet. Det kan hun ikke gjøre – det er sykehusets styre som eventuelt må stå bak et søksmål. I februar skal imidlertid retten behandle motsøksmålet fra de fire sykepleierne

Sykehuset skal gjøre nye vurderinger

– Hva gjør dere nå?

– Rettssaken tok for oss en helt uventet vending som vi ikke var forberedt på. Nå må vi sette oss ned og gjøre nye vurderinger, blant annet om vi skal anke rettens avgjørelse. Det er viktig for meg å si at problemet vi har løftet, ikke er løst. Vår bekymring for utviklingen dersom nemndvedtaket skaper presedens, er der fremdeles, sier Hege Gjessing.

Usikkert om sykepleierne får full stilling på nyfødtintensiven

– Vil dere sørge for at sykepleierne får hel stilling på nyfødtintensiven?

– Det spørsmålet er en del av motsøksmålet som ikke ble behandlet av retten i dag, men som ble utsatt til februar. Hva som skjer i mellomtiden, må vi vurdere grundig, og det har vi ikke fått tid til i løpet av dagen i dag, sier Gjessing.

– Nødvendig å gå rettens vei

– Hva vil du si til de fire sykepleierne?

– Hvis det er slik at vi har gjort en saksbehandlingsfeil ved å ikke behandle saken i styret først, så er det noe jeg beklager til alle som er involvert. Jeg har forståelse for at sykepleierne opplever saken som en belastning, men det var likevel nødvendig å gå rettens vei, siden avgjørelsen i tvisteløsningsnemnda ikke kunne ankes, sier Gjessing.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse