De fire siste fylkeskontorene i NSF har valgt sine ledere
Agder i går. Rogaland, Nordland og Møre og Romsdal i dag. Nå har alle fylkeskontorene i NSF valgt sine ledere og nestledere frem til våren 2023.
Noen gamle og noen nye og en som ikke var innstilt fra valgkomiteen. Det er resultatet etter at de fire siste fylkene har valgt sine ledere og nestledere i Norsk Sykepleierforbund (NSF).
Ragne Quinteros vil samle Agder
Fylkeskontorene i Aust- og Vest-Agder har nå slått seg sammen til Agder og har fått Ragne Quinteros som leder og Bente Liv Hagen som nestleder, akkurat som valgkomiteen hadde innstilt.
Det nye kontoret deres er i Kristiansand, mens det gamle i Arendal er lagt ned.
Ragne Quinteros har hittil vært fylkesleder i Vest-Agder i fem og et halvt år, men sier hun er tydelig på at dette er et nytt verv.
– Jeg er ikke gjenvalgt. Nå skal vi danne NSF Agder, hvor det blir viktig å få med hele Agder til å danne en ny kultur ut av to gamle. Det vil ta tid, for ingen kan trylle, sier Quinteros til Sykepleien.
Hun tenker de vil jobbe mer politisk fremover, siden de nå er to frikjøpte personer.
– Jeg gleder meg til både å utvikle de arenaene vi har og få tilgang til helt nye arenaer for å drive NSF-politikk, sier hun.
– Hvilke nye ser du for deg?
– Jeg vet om noe som kan passe veldig bra, men som jeg nok ikke kan avsløre riktig ennå, sier Quinteros.
Quinteros har tidligere jobbet i kommunehelsetjenesten i Kristiansand, og med seg på laget får hun altså nestleder Bente Liv Hagen, som kommer fra spesialisthelsetjenesten i Arendal.
Hagen er ny som frikjøpt, men har vært styremedlem hos NSF i Aust Agder. Hun kommer fra Sørlandet Sykehus Arendal, der hun har vært klinikktillitsvalg i flere år.
Aud H. Riise ble ny fylkesleder i Rogaland
I Rogaland gikk Nina Horpestad av etter 13,5 år som fylkesleder. Til det nye ledervervet var det to kandidater: Aud Hølland Riise og Siri Rugland Ree. Begge kandidatene stilte også som nestledere. Valgkomiteen innstilte Riise som fylkesleder og Ree som nestleder, og slik ble det.
Aud H. Riise har de siste årene jobbet i spesialisthelsetjenesten på Universitetssykehuset i Stavanger, og Siri R. Ree har bakgrunn fra Sandnes kommune, hvor hun de siste årene har vært kreftkoordinator.
– Hva blir den viktigste saken for NSF Rogaland fremover, Riise?
– NSF har mange viktige saker. Skulle jeg velge noe, må det bli å formidle at anstendig lønn, mulighet for fagutvikling og gode arbeidstidsordninger er en forutsetning for rekruttering og kontinuitet i sykepleietjenesten.
Hun summerer opp selv:
– Arbeidstid, lønn og faglighet henger sammen. Tar du vekk den ene, raser fort de andre to også.
Gjertrud Helene Krokaa fortsetter i Nordland
I Nordland fortsetter Gjertrud Helene Krokaa i vervet som fylkesleder. Hun får selskap av Lisbeth Ann Johansen som nestleder, slik valgkomiteen innstilte.
Krokaa har vært leder i fem og et halvt år og har i fem av disse årene også vært administrativ leder på fylkeskontoret i Nordland, samt leder for kurs og konferanseenheten i Nordland, Troms og Finnmark.
Lisbeth Ann Johansen har vært avdelingsleder i Helgelandssykehuset, for AMK/LV Helgeland siden 2015. Hun har også vært medlem i fylkesstyret i tre perioder og ellers vært nestleder på frikjøp i toårig prosjekt.
– Mye tid er gått med til administrativt arbeid, men når NSF nå får ny struktur med administrativ leder og nestleder, ligger mulighetene vidåpne for utstrakt politisk arbeide og synlighet når det gjelder sykepleiernes interesser, lover Krokaa.
– Hva blir den viktigste saken å jobbe med fremover?
– Sykepleiernes arbeidsforhold, tilstrekkelig bemanning, lønn og rett til heltid med fokus på fag, kompetanse og kvalitet. Hvis vi skal ha et forsvarlig og kompetent helsetilbud i Norge der pasientsikkerhet og trygghet for befolkningen generelt ligger i høysetet, kan vi ikke fortsette å drive med kortsiktig brannslukning. Det belaster helsevesen, ansatte og pasienter langt utover det forsvarlige, både når det gjelder fag og økonomi, sier hun.
Trine Bruseth Sevaldsen ble ny fylkesleder i Møre og Romsdal
Ståle Evald Ræstad stilte til gjenvalg i Møre og Romsdal og var også innstilt til fylkesledervervet. Men han fikk konkurranse fra Trine Bruseth Sevaldsen, pediatrisk sykepleier som har jobbet som rådgiver ved fylkeskontoret siden 2016 og før det var ansatt ved Kristiansund sykehus. Hun ble valgt.
Som nestleder var Gjermund Øysteinsson Moe innstilt. Ræstad kom inn som motkandidat via benkeforslag, men fikk ikke 2/3 flertall, så Moe ble valgt. Han har jobbet som sykepleier ved et omsorgssenter i Hustadvika kommune, hvor han også var hovedtillitsvalgt.
– Rekruttering av sykepleiere!
Det er det kontante svaret som kommer når Sykepleien spør hva Sevaldsen tror blir den viktigste saken for henne å ta tak i fremover.
– Både kommunen og sykehus i regionen har store utfordringer med å rekruttere sykepleiere. Vi må gå i dialog med arbeidsgiverne for å se på gode arbeidstidsordninger og andre tiltak som både kan få rekruttert flere sykepleiere og beholde dem i jobbene.
Sevaldsen peker på at de har noen kommuner som fikser dette, for eksempel Averøy, hvor de verken har sykepleiermangel eller problemer med stor turnover.
– Vi må se på hva slike kommuner gjør som er så bra, og lære av dem, sier hun.
Ståle Evald Ræstad har vært fylkesleder i tre og et halvt år og var nestleder i to år før det. Han gratulerte Trine Buseth Sevaldsen rett etter valget og sier han vil takke for mange fantastiske år som fylkesleder for NSF Møre og Romsdal.
– Det har vært en fantastisk reise med lange og hektiske hverdager. Jeg må rette en stor takk til alle de medlemmer, politikere og tillitsvalgte som har gitt meg varierende utfordringer på veien, sier han.
0 Kommentarer