fbpx Intensivsykepleier ble valgt som ny fylkesleder i NSF Oslo Hopp til hovedinnhold

Intensivsykepleier ble valgt som ny fylkesleder i NSF Oslo

Bård Erik Ruud

Line Orlund tapte kampen om ledervervet i Oslo.

– Jeg er glad for at valgdeltakelsen var høy, og at resultatet såpass klart, sier den nyvalgte fylkeslederen, Bård Erik Ruud.

Oslo NSF var først ute med å gjennomføre fylkesmøte i dag 9. september.

Kamp om ledervervet

Fylkesleder Line Orlund stilte til gjenvalg, men nominasjonskomiteen innstilte Bård Erik Ruud som ny fylkesleder. Det var derfor spennende om Orlund ville klare å beholde vervet, eller om hun ble nødt til å gi fra seg stafettpinnen til Ruud.

Da Sykepleien snakket med Orlund i går, sa hun at hun ville kjempe til siste sekund. Nå er valget gjennomført og delegatene har gitt flertallet av sine stemmer til Bård Erik Ruud.

– Jeg er glad for at valgdeltakelsen var høy, og at resultatet såpass klart, sier den nyvalgte fylkeslederen.

Ruud fikk 80 stemmer, Orlund 55, og det ble avgitt en blank stemme.

Hvem er Bård Erik Ruud?

Den nyvalgte fylkeslederen i Oslo har bred erfaring fra organisatorisk arbeid i NSF. Siden 2018 har han sittet som nestleder i fylkesstyret, og han har vært fylkesstyremedlem siden 2015.

Ruud er utdannet intensivsykepleier og har fungert både som frikjøpt hovedtillitsvalgt og foretakstillitsvalgt ved Oslo universitetssykehus.

– Skal bli gøy

– Jeg gleder meg til å ta fatt på alle oppgavene som venter. Det skal bli gøy, sier han.

Han tror det skal gå greit med frikjøpt nestleder som hjelp, og hans egen erfaring som Orlunds makker de siste par årene.

– Når vi i tillegg har fått en administrativ leder kan jeg og min nestleder, Eirik Nagel Aldrin, konsentrere oss om de politiske sakene, sier han.

Når Sykepleien snakker med Ruud har han vært fylkesleder i noen minutter. Nå skal han rett inn i lønnsoppgjøret i Oslo kommune.

– Jeg har erfaring fra forhandlinger fra min tid som foretakstillitsvalgt og som nestleder for Line. I tillegg får jeg god støtte fra våre flinke forhandlere på huset, sier han.

– Hvilke forventninger har du til lønnsoppgjøret?

– Ha, ha. Det må jeg komme tilbake til, sier han.

– Det er et liv etter NSF

Avtroppende fylkesleder, Line Orlund, ønsker Ruud lykke til.

– Det er klart jeg er skuffet, men jeg var forberedt. Det er en del av gamet, sier hun.

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg skal ta lang ferie og tenke på hva jeg vil gjøre videre. En klok dame sa til med at det finnes et liv etter NSF. Det er det livet jeg nå skal finne ut av, sier hun.

Orlund legger til at hun tror Ruud vil gjøre en god jobb for medlemmene.

– NSF er heldigvis en organisasjon med et godt apparat slik at Bård Erik Ruud får god hjelp til å sette seg inn i alle oppgavene. Jeg tror han kommer til å ivareta medlemmene på en utmerket måte, forsikrer Orlund.

Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse