Nina Horpestad trekker seg etter 13,5 år som fylkesleder i Rogaland
Vikarbyrået Orange Helse og hijab-saken ved Blidensol sykehjem er de mest utfordrende sakene fylkesleder Nina Horpestad har jobbet med i løpet av de 13,5 årene hun har vært fylkesleder for NSF i Rogaland.
Nina Horpestad har sin siste dag på jobb som fylkesleder for Norsk Sykepleierforbund (NSF) i Rogaland, i dag, 17. september.
Hun har vært 13,5 år ved roret, siden 8. mars 2007.
– I morgen er jeg historie.
Men hun depper ikke. Hun er glad for at fylkesledelsen nå skal bestå av både fylkesleder og nestleder i fullt frikjøp.
– Jeg gleder meg på vegne av dem som nå går inn i vervene, det vil gjøre godt å være to til å diskutere, planlegge og gjennomføre NSFs politikk i fylket, sier hun.
De største seirene
– Hva har vært din største seier gjennom alle disse årene?
Hun peker på to ting hun er mest fornøyd med å ha fått til:
– Vi har bygget NSF Rogaland som et lag der alle drar i samme retning, samtidig som det er høyt under taket. Det er lov å være uenig, men utad har vi alltid hatt felles front.
Rogaland er det eneste fylket hvor de kun hadde to kandidater som begge stilte som både leder og nestleder. De akter altså å jobbe sammen, selv om den ene nødvendigvis må tape ledervalget.
– Og den andre saken?
– Selv om vi er litt deppa etter KS-oppgjøret nå, har vi gjort et godt arbeid med å utvikle gode redskaper for å systematisere arbeidet med lønn, slik at de tillitsvalgte har gode verktøy å jobbe med på dette området.
Orange Helse og Blidensol sykehjem krevde mest
– Hva har vært den mest utfordrende saken?
– Her vil jeg også peke på to ting. Det ene var da vikarbyrået Orange Helse kom til fylket, og lederen der var veldig på meg som person og skulle dra meg for retten. Han så ikke min rolle som fylkesleder. Etter hvert fikk vi vikardirektivet, og byrået har vel skiftet navn og blitt nødt til å profesjonalisere seg, jeg har merket mindre til dem de siste årene.
Den andre utfordringen er hijab-saken ved Blidensol sykehjem i Stavanger kommune, som begynte høsten 2016. Sykehjemmet nektet ansatte å gå med hijab som en del av uniformen på jobb.
– Styret der hadde noen holdninger som brøt med diskrimineringslovgivningen. Vi skulle ha medlemsmøte der, men ble kastet ut. Det endte med at styret trakk seg og sykehjemmet ble kommunalisert.
Friske opp det kliniske
– Hva skal du gjøre nå?
– Jeg har ingen jobb som venter på meg, så jeg har vurdert å studere litt igjen og friske opp det kliniske elementet. Det systematiske har jeg orden på, tror jeg. Kanskje skal jeg hospitere litt rundt omkring.
– Har du et godt råd å slenge med til etterfølgeren din?
– Det er bare å trø uti det med begge bein, og så skaper du din egen form på dette etter hvert. Det gjorde jeg, men hver og en må finne sin form.
0 Kommentarer