fbpx Fire fylker har fått nye ledere Hopp til hovedinnhold

Fire fylker har fått nye ledere

Fylkesledere

NSF Innlandet, Finnmark/Troms, Vestlandet og Telemark/Vestfold har gjennomført fylkestingsvalg. Frem til 2023 skal de lede hvert sitt fylke.

Fire nye fylkeskontor har gjennomført sine valg. Nå er det klart hvem som skal sitte i lederstolen i Finnmark/Troms, Innlandet, Vestlandet og Telemark/Vestfold.

Finnmark/Troms

I Troms og Finnmark ble valgene gjennomført i dag, 15. september. Kandidatene til ledervervet var tidligere fylkesleder i Finnmark Elin Holmgren og Lena Røsæg Olsen.

Sistnevnte ble innstilt av valgkomiteen.

– Jeg må innrømme at det var nervepirrende å stille mot en erfaren fylkesleder som Elin Holmgren, som jo kjempet så hardt på landsmøtet for å unngå at Finnmark ble slått sammen med Troms, sier nyvalgte fylkesleder Lena Røsæg Olsen til Sykepleien.

Lena Olsen

NYVALGT: Lena Røsæg Olsen (48) er valgt til ny fylkesleder i Troms/Finnmark.

– Jeg var usikker på hvilken støtte jeg fikk fra Finnmark, men føler nå at jeg har fått tillit.

– Hva tror du var årsaken til at også finnmarkingene valgte deg?

– Jeg tror jeg har klart å fronte at ingen skal bli oversett. Så tror jeg de kanskje har tenkt at det er fint å starte litt på nytt, nå som det ble sammenslåing. Jeg tror også at det at jeg har en rolig væremåte og setter samarbeid høyt, har bidratt til at jeg har fått denne tilliten, sier Olsen.

Selv er hun en ekte søring, fra Rakkestad i Østfold, som havnet på Aker sykepleierhøyskole i Oslo i 1992. Der traff hun mannen som skulle gjøre nordlending ut av henne. Etter utdanningen flyttet de først til Tromsø, der hun jobbet på kirurgen en periode, deretter til hans hjemkommune Dyrøy. Her begynte hun å jobbe i hjemmesykepleien. Etter det har det også blitt lederstillinger i kommunen. Hun har blant annet ledet en enhet for kompetanseutvikling for åtte kommuner i Midt-Troms. Men har også vært tillitsvalgt i mange år, helt fra studietiden.

Mari-Ann Benonisen fra Lakselvbukt i Troms og Åshild Østlyngen fra Hammerfest i Finnmark ble valgt til nestledere.

Innlandet

Selv om det var fem kandidater til fylkesledervalget, fulgte delegatene nominasjonskomiteens innstilling og valgte Ida Høiby som ny fylkesleder i NSF Innlandet.

Inger Amb ble valgt til nestleder. Også her fulgte delegatene nominasjonskomiteens innstilling.

NYVALGT: Ida Høiby er fra i dag, 15. september, fylkesleder i NSF Innlandet.

Fra 2019 har Høiby hatt vervet som divisjonsstillitvalgt SI Elverum Hamar og Habilitering- Rehabilitering som hun har kombinert med en liten stilling på Hedmarken legevakt.

På NSF Innlandets Facebook-side forteller hun at det alltid har vært viktig å ha nærhet til sykepleier faget sammen med vervene som tillitsvalgt.

Vestfold og Telemark

I Vestfold og Telemark hadde delegatene tre kandidater å velge mellom: Nåværende fylkesleder i Telemark, Lillian Elise Esborg Bergane, Tone Woll Buer og Randi Askjer. Sistnevnte var innstilt av nominasjonskomiteen. Det var også hun som til slutt ble valgt.

Randi Askjer er 59 år. Hun er bosatt i Tønsberg kommune og kommer fra en stilling som fagsjef i helse- og omsorgsavdelingen hos Fylkesmannen i Vestfold og Telemark.

Margareth Horn (41) ble valgt til ny nestleder. Også hun er bosatt i Tønsberg kommune og kommer fra stillingen som avdelingsleder på Re helsehus i Tønsberg kommune.

Randi Askjer

NYVALGT: Randi Askjer er nyvalgt fylkesleder i NSF Telemark/Vestfold.

Vestland

Heller ikke tidligere fylkesleder i Hordaland, Mette Mikkelsen, ble gjenvalgt. Delegatene fulgte nominasjonskomiteens innstilling og valgte Reidun Stavland som ny fylkesleder for NSF Vestland. Reidun Askjer kommer fra stillingen som hovedtillitsvalgt og høyskolelektor ved Høgskulen på Vestlandet.

Nestleder ble Karin Bell Trældal. Hun var ikke innstilt av nominasjonskomiteen.

Reidun Stavland

NYVALGT: Reidun Stavland er nyvalgt leder for NSF Vestland.

– Vi måtte gjennomføre tre valg før det ble et resultat. Det siste valget ble det avstemming mellom de to med flest stemmer fra første valget. Da sto det mellom Reidun Stavland og Karin Bell Trædal, får Sykepleien opplyst i en e-post.

Valget endte med at Stavland fikk 88 stemmer, og Trældal fikk 72 stemmer.

– I en pressemelding skriver NSF Vestland at de vil takke Mette Mikkelsen og Oddgeir Lunde for stor innsats som fylkesledere i henholdsvis Hordaland og Sogn og Fjordane i en årrekke.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse