Investeringsselskapet Triton kjøper Aleris

Bilde av en bunke med 200-lapper
MILLIARDER: I Norge har selskapet 1.100 medarbeidere fordelt på 14 sykehus og 14 røntgenavdelinger. Det omsetter for 1,5 milliarder kroner årlig.

Norges største private helseforetak Aleris er solgt til investeringsselskapet Triton, som vil videreutvikle selskapet i det skandinaviske markedet.

Oppkjøpet gjelder omkring 100 sykehus- og røntgenvirksomheter i Norge, Sverige og Danmark med til sammen 3.300 medarbeidere og omsetning på 4,4 milliarder svenske kroner, oppgir selskapet i en pressemelding.

Omsetter for 1,5 milliarder

I Norge har selskapet 1.100 medarbeidere fordelt på 14 sykehus og 14 røntgenavdelinger. Det omsetter for 1,5 milliarder kroner årlig.

– Overgangen til nye eiere betyr nye muligheter for oss i Aleris – og for våre pasienter. Triton har nyttig ekspertise og erfaring, mens Aleris har topp medisinsk kompetanse og dyktige medarbeidere innen en rekke medisinske disipliner, sier administrerende direktør i Aleris Norge, Mia Grundstrøm.

Tenker langsiktig

Investeringsselskapet Triton eier i dag 38 europeiske virksomheter med til sammen 73.000 medarbeidere. Selskapet oppgir selv at de foretar langsikte investeringer i bærekraftige selskaper.

Endelig overtakelse fra Patricia Industries som har eid selskapet de siste ti årene, er ikke klart ettersom eierskiftet forutsetter behandling av konkurransemyndighetene.

Les også: