Påstand om ubetinget fengsel i tre år for kreftbløff-tiltalt kvinne

Himmel sett gjennom vindu med gitter
FORKASTELIG: – Vi har en tiltalt som har løyet til alle rundt seg og offentlige myndigheter. Handlingene må anses som moralsk forkastelige, sier Kjersti Brandsegg Moe.

Aktor la ned påstand om tre års fengsel for en tidligere sykepleier fra Levanger som blant annet er tiltalt for å ha bløffet om å ha kreft.

I tillegg står kvinnen tiltalt for forsøk på forsikringssvindel, trygdebedrageri, dokumentfalsk, grov narkotikaforbrytelse, falsk forklaring og falsk anmeldelse. Ifølge tiltalen instruerte hun også sin egen datter til å fortelle politiet at hun var misbrukt av sin far, skriver Trønder-Avisa. [For abonnenter]

Fengsel

Saken ble avsluttet i Sør-Trøndelag tingrett torsdag. Aktor Kjersti Brandsegg Moe, ba om at kvinnen skulle dømmes til tre års ubetinget fengsel.

Kvinnen i 30-årene lurte fra 2014 til 2015 familie, venner og omgangskrets til å tro at hun hadde en ondartet hjernesvulst, ifølge tiltalen. Hun fikk blant annet nesten en halv million kroner i sykepenger som hun ikke hadde krav på, og fikk fastlegen til å skrive ut 1700 narkotiske tabletter.

Moralsk forkastelig

– Vi har en tiltalt som har løyet til alle rundt seg og offentlige myndigheter. Handlingene må anses som moralsk forkastelige. Det må markeres klart at man må reagere på kynisk utnyttelse og misbruk av et system som bygger på tillit. Kreftbløffen har pågått i over ett år. Hun har hatt et fast forsett, og det er skjerpende i seg selv, sa Moe.

Kvinnen nektet i retten straffskyld etter tiltalen la mye av skylden på ekssamboeren.

Les også: