fbpx Sykepleier dømt for seksuell omgang med utviklingshemmede Hopp til hovedinnhold

Sykepleier dømt for seksuell omgang med utviklingshemmede

Tromsø tinghus
DØMT: Hålogaland lagmannsrett fant mannen skyldig på samtlige tiltalepunkter. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/, Scanpix

En mann som jobbet som psykiatrisk sykepleier, er dømt til to år og ti måneders fengsel for seksuell omgang med to kvinner med lett psykisk utviklingshemming.

Kvinnene hadde også psykiske lidelser, og mannen skaffet seg seksuell omgang ved å utnytte stillingen sin, tillitsforholdet som var bygget opp og kvinnenes lidelser, skriver  Avisa Nordland.

Mannen i 60-årene fikk kontakt med kvinnene gjennom sitt arbeid i oppfølgingstjenesten og møtte dem jevnlig i den forbindelse.

Erkjente samleier

Da saken gikk i Salten tingrett i fjor, erkjente den tiltalte flere samleier med en av kvinnene.

Dommen fra juli 2017 ble anket, men i Hålogaland lagmannsrett ble mannen funnet skyldig på samtlige tiltalepunkter.

Straffen ble fastsatt til to år og ti måneders fengsel. I tillegg er mannen dømt til å betale 300 000 kroner i oppreisning til de to kvinnene.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.