fbpx Lege granskes for eksperimentell behandling av alvorlig syke Hopp til hovedinnhold

Lege granskes for eksperimentell behandling av alvorlig syke

Nina Vedholm
SJELDENT: Helsetilsynet ønsker ikke å kommentere tilsynssakene før de er avgjort. Kommunikasjonssjef Nina Vedholm sier likevel at det «ikke er så ofte» de har fire tilsynssaker mot én lege. Foto: Helsetilsynet

– Jeg har et intenst, brennende ønske om å hjelpe «de umulige pasientene», sier kreftlege Dagfinn Øgreid.

Statens helsetilsyn har tre pågående, og en avsluttet tilsynssak mot en kreftlege i Sandnes. Flere av sakene omhandler tilbud som ikke gis i det offentlige.

– Jeg har et intenst, brennende ønske om å hjelpe «de umulige pasientene», sier kreftlege Dagfinn Øgreid til Stavanger Aftenblad.

Har betalt 175 000 kroner

Siden 2015 har han blant annet tilbudt en behandling som norske ME-forskere advarer mot. Flere alvorlig syke pasienter, flere av dem med langt fremtreden kreft, har betalt 175 000 kroner for konsultasjon, behandling og medisin hos Øgreid, som er medisinsk ansvarlig ved Forusakutten Kolibri i Sandnes.

– Jeg søker i litteratur og samarbeider med erfarne kolleger for å finne behandling som kan hjelpe denne gruppen pasienter. Jeg er blitt mer og mer glad i dem, sier kreftlegen.

Mistet autorisasjonen, men fikk den tilbake

I øyeblikket har Statens helsetilsyn tre pågående og en avsluttet tilsynssak mot legen. Sakene gjelder langvarig antibiotikabehandling og utskriving av vanedannende medikamenter, i tillegg til saken om eksperimentell behandling for ME. Den avsluttede saken gjaldt manglende innsendelse av dokumentasjon til Helsetilsynet. Øgreid ble fratatt autorisasjonen, men fikk den tilbake igjen.

Helsetilsynet ønsker ikke å kommentere tilsynssakene før de er avgjort. Kommunikasjonssjef Nina Vedholm sier likevel at det «ikke er så ofte» de har fire tilsynssaker mot én lege.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.