fbpx Juristen Inga Bejer Engh skal tale barnas sak de neste seks årene Hopp til hovedinnhold

Juristen Inga Bejer Engh skal tale barnas sak de neste seks årene

Barneombud Inga Bejer Engh.

Jurist Inga Bejer Engh (47) ble nytt barneombud. Leder for helsesøstrene, Kristin Waldum-Grevbo, ønsker henne lykke til.

Tingrettsdommer og tidligere statsadvokat Inga Bejer Engh var en av 67 søkere til å overta stillingen etter Anne Lindboe. Leder for Landsgruppa av helsesøstre, Kristin Waldum-Grevbo, var en av søkerne, men nådde ikke opp i konkurransen denne gang.

Anne Lindboe går av som barneombud i slutten av juni.

LES: Helsesøsterleder vil bli barneombud

Lykke til

Kristin Waldum-Grevbo vet ikke så mye om Inga Bejer Engh ut over profileringen i mediene under straffesaken etter 22. juli.

– Hun gjorde en god figur der, sier Waldum-Grevbo.

– Jeg ønsker henne lykke til med en svært viktig jobb, denne gangen i rollen som «barnas stemme» i samfunnsdebatten. Som barneombud er hun en del av et kompetent team på 20 ansatte. Det er med på å sikre en god overlapping ved skifte av frontfigur.

Pådriver

– Det er tverrpolitisk enighet om at vi skal sikre barn en trygg oppvekst. Spørsmålet er hvordan dette skal omsettes til praktisk handling. Her ønsker jeg å være en pådriver, sa Engh på en pressekonferanse fredag, der utnevnelsen ble offentliggjort.

Hun trakk også frem metoo-kampanjen som et eksempel på hvor effektivt det kan være når mediene setter søkelys på et tema.

– De metodene ønsker jeg å overføre til kampen for barns rettigheter.

– Jeg ser også frem til å fortsette det viktige arbeidet dagens barneombud har satt i gang, fremholdt hun.

Røper lite

Eng sa lite konkret om hvilke områder hun vil prioritere når hun trer inn i rollen som barneombud.

– Vil du videreføre arbeidet til din forgjenger med arbeidet for å styrke helsesøstertjenesten?

– Jeg visste jeg ville få spørsmål om hvilke oppgaver jeg ønsket å videreføre. Det kan jeg ikke svare på ennå. Jeg har ennå ikke snakket med noen av dem som jobber i Ombudet. Når jeg har fått bedre innsikt, vil jeg si mer om hva jeg ønsker å satse på, sa hun til Sykepleien på pressekonferansen.

Fremme barns interesser

Barneombudet er både et kontor og en person. Dagens barneombud, Anne Lindboe, ble utnevnt til stillingen i 2012 av daværende statsråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og går av i år, etter seks år i jobben. Også Engh er utnevnt for en periode på seks år.

Barneombudets oppgave er å fremme barns interesser overfor det offentlige og private og skal følge med i utviklingen av barns oppvekstkår.

Barneombudet er faglig uavhengig, men administrativt underlagt Barne- og likestillingsdepartementet (BLD).

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse