fbpx Helsebror svarer barna i Aftenposten Junior Hopp til hovedinnhold

Helsebror svarer barna i Aftenposten Junior

Bildet viser Per Arthur Andersen.
HELSEBROR I SPALTENE: Per Arthur Andersen er ny, fast spaltist i Aftenposten Junior. Foto: Nina Hernæs

– Gir mulighet til å nå mange unge, sier Per Arthur Andersen.

Han er utdannet helsesøster og ny spaltist i Aftenposten Junior, en avis som retter seg mot barn og unge mellom åtte og tolv år.

Lurer på alt mulig

– Spør om alt, er budskapet hans til barn og unge, og han forteller at det haglet inn spørsmål fra første stund. Og de fortsetter å komme jevnlig.

– Hva spør de om?

– Om alt mulig, fra kropp og utvikling til vennskap og problemer hjemme. Jeg har fått spørsmål fra gutter om de bør stå eller sitte når de tisser, og fra jenter som lurer på mensen. For meg som helsesøster er det fint å få innsikt i hva unge tenåringer fra hele landet er opptatt av.

Det er omtrent like mange gutter som stiller spørsmål som jenter.

– Og det de spør om, er ganske likt. Men jenter spør kanskje mer om kjæresteting, gutter om vennskap.

Vil ha flere menn

Per Arthur Andersen, som ble utdannet helsesøster for ett år siden, jobber til daglig i Frogner bydel og leder blant annet Helsestasjon for gutter. Han har fått en del oppmerksomhet for sitt noe utradisjonelle yrkesvalg. Han var eneste mann på sitt helsesøsterkull.

– Å være spaltist i Aftenposten Junior gir meg også mulighet til å profilere yrket mitt, sier han.

– Jeg er opptatt av å få flere menn inn i helsevesenet og håper jeg kan være til inspirasjon. På studiet var man opptatt av at helsesøster skal være samfunnsaktør, dette er en måte å være det på.

Spørsmål? Send en e-post til
helsebroren@aftenpostenjunior.no

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.