fbpx En sykepleier er nå nummer to etter kongen Hopp til hovedinnhold
Ny stortingspresident:

En sykepleier er nå nummer to etter kongen

Tone W. Trøen overtar embetet som stortingspresident etter Olemic Thommesen

Torsdag klokken 10.20 overtok Tone W. Trøen embetet som stortingspresident. Dermed er en sykepleier nå den høyest rangerte personen i landet etter kong Harald.

Med 152 stemmer for og 2 blanke ble høyrepolitiker Tone W. Trøen (52) fra Akershus i dag valgt til ny stortingspresident.

Hun er dermed den nest høyest rangerte personen i landet, kun underordnet kong Harald. 

Voksen sykepleier

Etter å ha jobbet en rekke ulike steder innen både finans, industri og hotellvirksomhet, omskolerte Trøen seg til sykepleier i relativt voksen alder.

I 2011, som 45-åring, var hun ferdig utdannet og jobbet deretter som sykepleier på lungemedisinsk avdeling ved Ahus og på Skedsmotun bo- og behandlingssenter.

Trøen overtar embetet etter partikollega Olemic Thommesen, som forrige uke ble presset til av avgå i kjølvannet av  byggeskandalen på Stortinget.

Kvinner i toppen

Den formelle rangeringen av de øverste embetene i Norge er kongen, stortingspresidenten, statsministeren, høyesterettsjustitiarius og deretter utenriksministeren.

Dermed er nå fire av de fem høyest rangerte personene i landet kvinner.

Trøen er den andre kvinnen som innehar embetet som stortingspresident, etter Kirsti Kolle Grøndahl, som var stortingspresident i perioden 1993 til 2001.

– Det er veldig gøy å være det. Jeg syns kanskje det er enda morsommere at jeg er valgt fra grunnlovsbygda Eidsvoll, sa Trøen til NTB tidligere i uken, etter at hun var blitt innstilt til embetet av Høyres stortingsgruppe.

– Det er mange eidsvollsmenn bak meg på maleriet, men jeg er først og fremst opptatt av å gjøre en god jobb. Det handler ikke nødvendigvis om man er kvinne eller ikke, sa hun da.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse