fbpx Alle helseministerens statssekretærer er sykepleiere Hopp til hovedinnhold

Alle helseministerens statssekretærer er sykepleiere

Bildecollage av alle de tre statsrådene

I dag starter Frode Gaasland Hestnes (Frp) som statssekretær hos Bent Høie. Dermed er alle helseministerens tre statssekretærer sykepleiere.

– Jeg er veldig oppstemt og glad for denne muligheten til å jobbe med faget mitt og være med på å ta beslutninger, sier Frode Gaasland Hestnes (Frp).

Han startet i dag som én av tre statssekretærer for statsråd Bent Høie i Helse- og omsorgsdepartementet.

Både Hestnes og de to andre statssekretærene – Anne Grethe Erlandsen (H) og Lisbeth Normann (H) – er utdannet sykepleiere.

– Hva er grunnen til at du velger sykepleiere, helseminister Bent Høie?

– Alle tre statssekretærene er sykepleiere med bred erfaring fra hele helsetjenesten. Det er en styrke for arbeidet vårt. De kunne også selvfølgelig hatt annen helsefaglig kompetanse. Både den faglige og politiske erfaringen er viktig i denne jobben, sier Høie.

Verdsetter kompetansen

Helseministeren påpeker at han ikke selv har helsefaglig bakgrunn, og at han derfor har bestemte forventninger til hva statssekretærene kan bidra med.

– Deres erfaringer og kontaktnett er viktig for meg for å få gode råd i utviklingen av helse- og omsorgstjenestene. Vi har et veldig kompetent embetsverk, men det er også viktig at vi i politisk ledelse stiller de rette spørsmålene og forstår hvordan politikken virker og oppfattes i helsesektoren, sier Høie.

– Pasientens helsetjeneste oppstår i møte mellom pasient og de som jobber i tjenesten, ikke på kontorene i departementet.

LES OGSÅ: Høie bekymret for rettsvernet til psykiatriske pasienter

Bruker bakgrunnen

Hestnes tar over som statssekretær for Cecilie Brein-Karlsen (Frp), som er utnevnt til statssekretær for finansminister Siv Jensen.

Hestnes har fått ansvar for folkehelse i Helse- og omsorgsdepartementet.

Jeg tror min erfaring som sykepleier gir meg bedre innsyn i sakene som kommer.
Frode Gaasland Hestnes, statssekretær

I likhet med helseministeren, tror Hestnes han får god bruk for sykepleierbakgrunnen sin i den nye stillingen.

– Jeg tror min erfaring som sykepleier gir meg bedre innsyn i sakene som kommer. Den kan jeg bruke i vurderingene som skal gjøres. Man kjenner jo deler av systemet, hvordan det er bygget opp og fungerer i praksis når man har jobbet i felten. På gulvet, sier Hestnes.

Ville holde faget ved like

Han har jobbet som sykepleier ved Sykehuset i Vestfold på barneavdelingen. I Re kommune arbeidet han som assisterende leder på sykehjem før han ble leder. Han har nå permisjon fra stillingen som assisterende daglig leder i Antidoping Norge, hvor han først ble ansatt som sykepleier.

Fra 2011–2015 jobbet Hestnes også i en helgestilling på legevakten i Horten.

– Det gjorde jeg utelukkende for å holde faget ved like. Når man jobber med en del annet, blir den faglige delen etter hvert svakere, sier han.

Glad Høie velger sykepleiere

Eli Gunhild By, forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund (NSF), er veldig glad for at helseministeren velger sykepleiere som statssekretærer.

– De har en kompetanse og erfaring som er verdifull for å utvikle helsetjenesten, sier hun.

– Vil du gi dem noen råd?

– Fortsett å lytte til fagfolk når dere skal utvikle helsetjenesten. Se sammenhenger. Det at de er sykepleiere tror jeg gjør det lettere å se sammenhenger.

Hestnes sier seg enig med By. 

– Jeg har fått jobbet med mange av fagfeltene, både i kommunehelsetjenesten og spesialhelsetjenesten. Jeg tror ikke dette er avgjørende for stillingen, men det er en fordel å ha det med seg.

LES OGSÅ: Anette Sagen hopper over til sykepleie

Meld deg på Sykepleiens nyhetsbrev og få nyheter på e-post 1–2 ganger i uka

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse