fbpx Stortingets 5. visepresident Hopp til hovedinnhold

Stortingets 5. visepresident

Laila Dåvøy (KrF) er valgt inn i Stortingets presidentskap. Foto: sykepleien.no

Et enstemmig storting har valgt Laila Dåvøy (KrF) som 5. visepresident i Stortingets presidentskap.

– Laila Dåvøy har en bred erfaringsbakgrunn som stortingsrepresentant, statsråd og fra arbeidslivet, blant annet som leder for Norsk Sykepleierforbund. Hun var et naturlig valg som erstatter for Dagfinn Høybråten i presidentskapet, sier Hans Olav Syversen, parlamentarisk leder i KrF.

Dåvøy overtar for Høybråten, som 1. mars går over i stillingen som generalsekretær i Nordisk ministerråd, og som derfor har søkt om permisjon.

Med dette valget er antall kvinner i presidentskapet fordoblet.

– Det er en spennende og viktig oppgave jeg nå påtar meg på vegne av KrF, i slutten av mitt verv som stortingsrepresentant, sier Laila Dåvøy. Hun har takket nei til å stille som kandidat til høstens stortingsvalg.

 

Stortingets presidentskap

Presidentskapet er ansvarlig for planlegging og tilrettelegging av Stortingets arbeid, og har ansvar for at konstitusjonelle regler om forholdet mellom regjering og nasjonalforsamling etterleves.

Stortingets presidentskap velges ved Stortingets konstituering hvert år, av og blant representantene.  

Presidentskapet ledes av stortingspresident Dag Terje Andersen (A), som innehar det høyeste offentlige verv i Norge etter Kongen.
Stortingets presidentskap velges for ett år av gangen. De øvrige medlemmene er:
Første visepresident: Øyvind Korsberg (FrP)
Andre visepresident: Per-Kristian Foss (H)
Tredje visepresident: Marit Nybakk (A)
Fjerde visepresident: Akhtar Chaudhry (SV)

 

Les mer om Laila Dåvøy HER.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.