fbpx Inviterer til ny matkonkurranse Hopp til hovedinnhold
Eldreomsorg

Inviterer til ny mat­konkurranse

Bildet viser en vaffelplate med syltetøy og rømme.

Er det beboerne selv som steker vafler på hjemmet der du jobber? Da vil gjerne landbruksministeren høre fra deg.

Mer matglede for eldre er et av målene når årets utgave av «Gylne måltidsøyeblikk» i dag sparkes i gang av Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Forbrukerrådets direktør Randi Flesland.

Med «medvirkning» som viktigste nøkkelord ønsker arrangørene denne gangen å finne frem til syke- og aldershjem som bevisst tar beboerne sine med i ulike mataktiviteter, som utvikling av menyer, dekking av bord eller steking av vafler.

Også pårørendes mulighet til å spise sammen med sine kjære og bruk av lokale matvarer vil bli vektlagt, heter det i et presseskriv.

Andre året

Det er andre år konkurransen kalt «Gylne måltidsøyeblikk» arrangeres. I fjor utkonkurrerte Døli pleie- og omsorgssenter i Nittedal nærmere 150 alders- og sykehjem fra drøyt 100 kommuner i en tilsvarende konkurranse initiert av Dales forgjenger Sylvi Listhaug.

Den gangen ble deltakerne bedt om å sende inn bilder av måltider, det dekkete bordet, spiserommet samt en menyplan.

Dagens høydepunkt

Årets konkurranse ble lansert i dag tirsdag på Paulus alders- og sykehjem i Oslo, med statsråden, Flesland, ansatte, representanter fra ulike organisasjoner og pårørende til stede.

I de kommende dagene vil landets ordførere og alle alders- og sykehjem motta et brev fra statsråd Dale der han oppfordrer til deltagelse i konkurransen.

«Måltidet skal være eit av dagens høgdepunkt, og målet med årets konkurranse er å skape meir engasjement rundt måltidene», heter det i brevet.

Lokalmat, diplom og ære

De fem–seks hjemmene med best resultat, får besøk av en jury som siden kårer vinneren. Konkurranseperioden er fra 20. april til 20. mai og vinneren vil bli kåret i september.

Premien er en stor matkurv med lokale råvarer, samt diplom og ære.

Måltidet skal være eit av dagens høgdepunkt
Jon Georg Dale, landbruks- og matminister

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse