Her lages Norges beste sykehjemsmat
Døli pleie- og omsorgssenter i Nittedal ble i dag utnevnt til nasjonal vinner i konkurransen «Gylne måltidsøyeblikk».
I sommer ble alle landets sykehjem invitert til deltakelse i konkurransen «Gylne måltidsmuligheter», etter initiativ fra Landbruks- og matdepartementet ved statsråd Sylvi Listhaug.
Totalt 147 sykehjem fordelt på alle landets fylker og 108 kommuner tok oppfordringen og i dag tirsdag 1. desember ble altså den nasjonale vinneren offentliggjort.
Det var Døli pleie- og omsorgssenter som gikk av med seieren, etter først å ha blitt utnevnt til fylkesvinner for Akershus.
Premien ble utdelt av statsråden selv, og består, foruten heder og ære, av en solid julefest for vinneren.
Økt matglede
For å delta i konkurransen, måtte sykehjemmene dokumentere maten de serverte sine beboere gjennom én uke.
De sendte inn bilder av en normal middagstallerken i minst fem av ukas syv dager, ukemenyen samt minst ett bilde av spisebordet og av spiserommet.
Målsettingen med konkurransen har vært å skape økt matglede og matlyst samt å øke bevisstheten om mat og måltiders betydning for eldre.
I juryens begrunnelse heter det:
«Vi mener at middagsrettene ser svært fargerik og innbydende
ut, maten er delikat for både gane og øye. Menyen var en blanding
av ulike tradisjonelle norske retter, tilpasset beboernes vaner.
Både kjøtt og fisk er godt representert på ukemenyen, og friske
grønnsaker med irrgrønn persille eller sitronbåter liver opp. Det
er tydelig at sykehjemmet serverer mat i tråd på kostholdsrådene
fra Helsedirektoratet.»
0 Kommentarer