fbpx Nesten 50 000 kroner opp i lønn Hopp til hovedinnhold

Nesten 50 000 kroner opp i lønn

Sjekk lønnen før du takker ja til jobb. Rådet til sykepleierstudentene kom fra NSFs fylkesleder i Østfold etter å ha kartlagt kommunenes avlønning av studenter. Nå har Askim kommune hevet lønnen. 

Når det gjelder 3. års sykepleierstudenter, lønner seks østfoldkommuner dem som helsefagarbeidere med ti års ansiennitet. Det betyr en årslønn på 375 100 kroner. To kommuner lønner 3. års studenter som nyutdannede sykepleiere med en årslønn på 364 500 kroner. Tre kommuner tilbyr lønn som helsefagarbeidere, men ut fra forskjellig ansiennitet. Helsefagarbeider med 0-4 års ansiennitet har en årslønn på 316 300 kroner.

Les: Lønnsoversikten for sykepleierstudenter i Østfold

Fakta hjelper

Eidsberg kommune er en av kommunene som tilbyr 3. års studenter med under fire års ansiennitet 375 100 kroner. Nabokommunen Askim tilbyr 327 500 kroner. Det er en lønnsforskjell på 47 600 kroner.

NSFs hovedtillitsvalgt i Askim kommune, Rowena G. Jensen, tok den lave avlønningen opp med virksomhetslederne. Resultatet ble at 3. års studenter nå lønnes som fagarbeidere med ti års ansiennitet, mot tidligere åtte år. Det betyr en lønnsøkning på 47 600 kroner.

– Lønn er vårt fremste virkemiddel for å rekruttere nye sykepleiere, sier Jensen.

Hovedtillitsvalgt i Askim er glad for lønnshoppet i kommunen, men understreker at kampen for høyere avlønning ikke er avsluttet.

– Dette viser at det hjelper å kunne legge fram fakta, sier fylkesleder Karen Brasetvik i NSF Østfold.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse