fbpx Full sykepleierdekning Hopp til hovedinnhold
Rennesøy:

Full sykepleier­dekning

Bildet viser flyfoto over Vikevåg sentrum i Rennesøy kommune

Her er uønsket deltid et ikke-begrep, og sykepleiere som ønsker jobb får et høflig avslag.

I Rennesøy kommune i Rogaland er det ikke en ledig sykepleierstilling å oppdrive. 

- Uønsket deltid er et ikke-begrep, og sykepleiere som ønsker å jobbe i kommunen får et høflig avslag, melder NSF Rogaland på sine hjemmesider.

Høy lønn

Rennesøy har i flere år kunne skryte av at de gir sykpleierne høyest lønn. (se lønnstabell nederst i saken)

Bente S. Jensen er enhetsleder i kommunen og sier til NSF Rogaland at lønn bevisst er brukt for å rekruttere sykepleiere. 

Minst like viktig som å rekruttere sykepleiere har det vært å ha lønns- og arbeidsvilkår som bidrar til å beholde sykepleiekompetansen i kommunen, sier Jensen.

Vil beholde sykepleierne

- Rennesøy skal beholde dem vi rekrutterer, og da må sykepleierne også tilbys gode arbeidstidsordninger, oversiktlige arbeidsoppgaver og et minimum av tidspress og stress, sier Jensen på NSF Rogalands hjemmeside.

NSFs hovedtillitsvalgte i kommunen, Margrethe Reianes, er fornøyd med arbeidsgiver.

- Det er godt å jobbe som sykepleier i Rennesøy. Foruten gode lønns- og arbeidsvilkår bidrar også kort reisevei og lite eller ingen kø til jobben til rift om stillingene i kommunen, sier Reianes.

Best i fylket

- Rennesøy er ikke bare blant de fremste når det gjelder lønn for sykepleiere – vi er også kåret til fylkets beste når det gjelder lønn- og arbeidsvilkår for sykepleierstudenter, sier hun.

Reianes forteller at kommunen har et godt sammarbeid med Universitet i Stavanger. 

- Når vi får sykepleierstudenter vet vi at en bedre rekrutteringsmulighet er det vanskelig å få. Forutsatt at de opplever seg ivaretatt og verdsatt, sier hun.

Over Boknafjorden

I Haugesund kommune er situasjonen helt annerledes. Her er det stor sykepleiemangel og i denne kommunen får sykepleierne dårlig lønn i forhold til Rennesøy ( Se lønnstabell nesters i saken).

Under gårsdagens bystyremøte skulle politikerne ta stilling til om de skulle kutte ut rekrutteringstiltak rettet mot sykepleiere. Forslaget fikk imidlertid bare fire stemmer, så tiltakene fortsetter, melder Haugesund avis.

Slipper kutt

Tiltakene som ble foreslått kuttet er en startpakke på 20.000 kroner for sykepleiere som flytter til regionen for å jobbe i Haugesund kommune. Et stipend på 10.000 kroner til sykepleierstudenter som jobber et visst antall vakter for kommunen.

I fjor kostet disse tiltakene 660.000 kroner.

Svein Erik Innbjo (Frp) tok opp et tidligere forslag fra Sven Olsen (Frp) om å legge disse tiltakene på is på grunn av kommunens vanskelige økonomiske situasjon.

- Det er godt å jobbe som sykepleier i Rennesøy.
HTV Margrethe Reianes

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse