fbpx Student? Sjekk lønnsbetingelsene! Hopp til hovedinnhold

Student? Sjekk lønns­betingelsene!

Arbeidsgivere i Østfold lønner 3. års sykepleierstudenter svært forskjellig. Differansen er hele 92 100 kroner. – Sjekke lønnsbetingelsene hos de ulike arbeidsgivere, oppfordrer NSFs fylkesleder Karen Brasetvik.

Norsk Sykepleierforbund (NSF) Østfold har vært i kontakt med østfoldkommunene og Sykehuset Østfold (SØ) og spurt hva de lønner sykepleierstudenter.

Les: Lønnsoversikten for sykepleierstudenter i Østfold

Store forskjeller

Når det gjelder 3. års studenter, lønner seks østfoldkommuner dem som helsefagarbeidere med ti års ansiennitet. Det betyr en årslønn på 375 100 kroner. To kommuner lønner 3. års studenter som nyutdannede sykepleiere med en årslønn på 364 500 kroner. Tre kommuner tilbyr lønn som helsefagarbeidere, men avhengig av ansiennitet. Helsefagarbeider med 0-4 års ansiennitet har en årslønn på 316 300 kroner.

Eidsberg kommune er en av kommunene som tilbyr 3. års studenter med under fire års ansiennitet 375 100 kroner. Nabokommunen Askim tilbyr 327 500 kroner. Det er en lønnsforskjell på 47 600 kroner. Sykehuset Østfold tilbyr 283 000 kroner. Det er 92 100 kroner mindre enn i kommunene Rakkestad, Marker, Aremark, Skiptvet, Våler og Eidsberg.

Kunne sjekke selv

– Hvorfor har dere gjort denne kartleggingen?

– Mange østfoldkommuner bruker lønn for å rekruttere sykepleierstudenter og dermed framtidige sykepleiere. Men ofte er det lite kjent. Nå kan sykepleierstudentene sjekke lønnsbetingelsene de forskjellige arbeidsgivere tilbyr, før de takker ja til jobb i helger og ferier i studietida, sier fylkesleder Karen Brasetvik.

Sjekk lønnsbetingelsene, sykepleierstudenter!
Karen Brasetvik

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse