fbpx Årets topp fem Hopp til hovedinnhold

Årets topp fem

Her er Sykepleiens mest leste saker i 2014.

Over en halv million lesere var innom sykepleien.no i 2014. Tilsammen leste dere over 2,6 millioner nettsaker.

Her er sakene som er mest lest på sykepleien.no i året som gikk:

1. - Et sted går grensen

Artikkelen er fra 2009 og handler om Ingvill Gravdal Hilts erfaringer fra hjemmesykepleien og hvor mye sykepleiere skal kunne finne seg i fra pasienter før det er greit å sette foten ned. Gravdal Hilt opplevde å bli utskjelt, slått og truet av brukere i sin tid som hjemmesykepleier.

- En gang ble jeg truet på livet av en bruker fordi kaffen var for sterk. Ved et annet tilfelle ble jeg slått fordi skivene var skåret på feil måte. Jeg har opplevd å ha med politibeskyttelse ved hjemmebesøk fordi brukere har gått til verbalt og fysisk angrep dersom lampene i stuen ikke ble tent i en bestemt rekkefølge, eller fordi jeg la fra meg ytterjakken på «feil» sted, forteller hun i artikkelen.


2. Lindrende nærvær

Dette er en reportasje fra Hospice Lovisenberg om lindrende behandling. 
For noen er det jobben å gjøre avsluttningen på livet så verdig og smertefri som mulig.


3. Fødsler verden rundt

Ikke alle er så heldige å bli født i Norge. Dette tema gir et lite innblikk i forskjellene i fødselsomsorgen verden over. Fotograf Ken Opprann har reist verden rundt og tatt bilder fra fødsler.

 

4. Sluttet i protest

Dette tema handler om "tidstyver" i sykepleiernes arbeidsverdag. Sykepleier Lisa Norby forteller at hun sa opp på sykehjemmet på grunn av alle oppgavene som stjeler tid fra sykepleieoppgavene. Mye tyder på at Lisa Norbys historie ikke er enestående. Sykepleien gjennomførte en spørreundersøkelse hvor over halvparten av de som svarte, sier at det har blitt flere av de ikke-pasientnære oppgavene de siste årene.


5. På ett sekund klikket det fullstendig for ham

Syntetisk narkotika tvinger norske sykepleiere til å tenke nytt. Tollvesenets etterretningstjeneste går gjennom pakker og brev, med skanner og bare hender. Sju ansatte jobber fulltid med å jakte på narkotika. Det er særlig det syntetiske som bekymrer dem. I 2013 gjorde Tollvesenet 437 beslag av syntetiske stoffer. Det er dobbelt så mange som året før.

 

 

 

0 Kommentarer

Annonse
Annonse