fbpx Blodig urettferdig! Hopp til hovedinnhold

Blodig urettferdig!

Skal en spansk sjefsflygeleder virkelig tjene 32 sykepleierårslønninger i året?

Jeg anser meg selv som en rolig person og det skal rimelig mye til for at jeg irriterer meg. I hvertfall til den grad jeg ble irritert da det ble offentliggjort hva spanske flygeledere får i lønningsposen hver måned. Er du klar for store tall med mange nuller?

En spansk flygeleder tjener altså i gjennomsnitt mellom 360.000 – 540.000 euro i året. For de som ikke er stødig i euro mot norske kroner, tilsvarer dette i norske kroner den lille nette sum av 2.9 - 4,4 millioner, ja faktisk millioner! Artikkelen kunne videre fortelle at de som hadde sjefsposisjoner kunne tjene opp mot 900.000 euro, altså nærmere 8 millioner i året. Ikke verst!

La oss se på lønna til våre spanske sykepleierkollegaer. Her kan jeg love dere at vi ikke snakker om hverken million lønninger eller mange nuller, heller manko på nuller.

En spansk sykepleier tjener i gjennomsnitt 28000 euro i året (nei, jeg har ikke glemt en null). Så la oss ta frem kalkulatoren igjen; 28000 euro tilsvarer 230.000 kroner i året.

Det er jo nesten ingen forskjell!

Misforstå meg ikke, flygeledere har en viktig jobb. De har ansvar og sikkert en stresset hverdag. Men har de virkelig en jobb som er verdt så mye penger? Skal en sjefsflygeleder virkelig tjene 32 sykepleierårslønninger i året?

Så hva skjer når den spanske regjeringen (som er i en aldri så liten økonomisk klemme) kremter forsiktig om at flygelederne tjener for mye?

Da går de ut i streik og vi kommer oss ikke på ferie.

Flyene står noen dager, de reisende er sinte.

Flygelederene får høyere lønn.

Vi får atter kommer oss på ferie.

Alt er tilbake til det normale, vel nesten.

Sykepleiere har fortsatt en miserabel lønn.

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse