fbpx Uforsvarlig? Hopp til hovedinnhold

Uforsvarlig?

Jeg blir betenkt når jeg leser i avisen at streiken går ut over forsvarlig drift.

Bakdelen med streiken er jo nettopp at vi rammer en tredjepart som ikke fortjener dette.
Men med nærmere ettertanke, er det vel sjeldent at man hører om forsvarligheten til hver dags. Underbemanning og at sykepleierne blir erstattet av andre yrkesgrupper hver eneste dag, over det lang strakte land, er det ikke så mange som nevner. Hvorfor er det slik?

Er det fordi at det nå annonseres i avisene og opplyses om at det er streik og at det dessverre går ut over noen? Det er vi som blir det sorte fåret i denne sammenhengen mens det egentlig er andre parter som burde tatt sitt ansvar.

Finnes det virkelig et sted i helsetjenesten der vi er mange nok sykepleiere og at det til en hver tid er forsvarlig? Det er altså løgn, at andre yrkesgrupper erstatter sykepleiere og at pasienter venter i årevis for å få komme inn på en institusjon og at pasienter ligger på gangen i sykehus og sykehjem. Etter disse utsagn vil jeg tro at vi bare har uforsvarlighet kun nå som streiken er i gang, og at alle pasienter får den hjelpen de trenger til en hver tid.

Alle sykepleiere vet at sannheten er en helt annen.

Det er jo denne myten vi prøver å bli kvitt og det er det som skremmer meg når regjeringen nå velger å holde en lav profil i denne saken.

Om denne kampen nå blir” løst” uten et godt resultat for sykepleiernes lønnsvilkår, kommer vi til å få enda mer mangel på sykepleiere. Jeg mener at denne saken gjenspeiler en viktig problemstilling der vi må legge ansvaret der ansvaret hører hjemme.

Man kan ikke bruke unnskyldningen om at streiken er uforsvarlig, når uforsvarligheten fremdeles er der når den blir avblåst. Hvem taler da de rammedes sak?

Jeg synes heller vi skal snu påstanden og si:
Regjeringen velger å lukke øynene i denne konflikten når de velger å ikke involvere seg, og de svikter sine valgløfter og lar tredje parten få ”svi”. KS må inn i meklingen og møte oss med et forslag vi alle kan leve med. Det er her nøkkelen ligger, og for å snu faktumet om at tredjeparten lider så må de også få slippe å lide etter at streiken er over. For de vil fortsatt lide under personalmangel og uforsvarlighet.

Konflikten vil ikke være løst selv om streiken er over, om ikke vårt krav om likelønn blir innfridd. Dette er oppstarten til en kamp vi vil kjempe for til den går igjennom. Vi krever rettferdighet.

Derfor trenger vi likelønn nå for å rekruttere og beholde sykepleiere, for å møte behovet i befolkningen. KS og regjering må ta ansvar nå og gi oss likelønn og gi den svake tredjepart den sykepleie de har rett på. Vi vil ikke være i streik, vi vil jobbe med det vi elsker, men nok er nok.

 UTDANNING MÅ LØNNE SEG
LIKELØNN NÅ!

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse