fbpx Økning i smittsomme sykdommer Hopp til hovedinnhold

Økning i smittsomme sykdommer

Line Vold, avdelingsdirektør i FHI

Flere får nå påvist smittsomme sykdommer enn i vår, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Antall mat- og vannbårne infeksjoner per toukersperiode har økt fra 47 meldte tilfeller i begynnelsen av april til 430 i slutten av juli.

– Økningen siden april–mai har sannsynligvis sammenheng med den gradvise åpningen av virksomheter, sosiale aktiviteter og utenlandsreiser i lys av koronasituasjonen, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Lavere enn i fjor

Hun understreker imidlertid at antall tilfeller av mat- og vannbårne sykdommer fremdeles er lavere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Vi ser en nedgang for alle sykdomsgrupper, men mest i de sykdommene som kan forebygges med vaksine
Line Vold, avdelingsdirektør i FHI

Mellom 16. juli og 31. juli ble det meldt 34 prosent færre mat- og vannbårne sykdommer sett opp mot fjoråret.

– Vi ser en nedgang for alle sykdomsgrupper, men mest i de sykdommene som kan forebygges med vaksine. Nedgangen i rapporterte smittsomme sykdommer er hovedsakelig knyttet til innføringen av tiltak for sosial avstand siden begynnelsen av mars, bedre håndhygiene og en synlig reduksjon i bruken av helsetjenester, sier Vold.

To ganger i måneden lager FHI en rapport basert på helsetjenestens innrapporterte tilfeller av meldingspliktige smittsomme sykdommer.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse