Økning i smittsomme sykdommer
Flere får nå påvist smittsomme sykdommer enn i vår, viser tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).
Antall mat- og vannbårne infeksjoner per toukersperiode har økt fra 47 meldte tilfeller i begynnelsen av april til 430 i slutten av juli.
– Økningen siden april–mai har sannsynligvis sammenheng med den gradvise åpningen av virksomheter, sosiale aktiviteter og utenlandsreiser i lys av koronasituasjonen, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.
Lavere enn i fjor
Hun understreker imidlertid at antall tilfeller av mat- og vannbårne sykdommer fremdeles er lavere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.
Mellom 16. juli og 31. juli ble det meldt 34 prosent færre mat- og vannbårne sykdommer sett opp mot fjoråret.
– Vi ser en nedgang for alle sykdomsgrupper, men mest i de sykdommene som kan forebygges med vaksine. Nedgangen i rapporterte smittsomme sykdommer er hovedsakelig knyttet til innføringen av tiltak for sosial avstand siden begynnelsen av mars, bedre håndhygiene og en synlig reduksjon i bruken av helsetjenester, sier Vold.
To ganger i måneden lager FHI en rapport basert på helsetjenestens innrapporterte tilfeller av meldingspliktige smittsomme sykdommer.
0 Kommentarer