fbpx Er du ny sykepleierstudent? Hopp til hovedinnhold

Er du ny sykepleierstudent?

Bildet viser studentleder Kristoffer Haugen og studentnestleder Henriette Karlsen.

Det første vi ønsker å si, er gratulerer med studieplass på sykepleierutdanningen. Du er i ferd med å starte en utdanning som baner vei for verdens beste yrke.

Sykepleierutdanningen er en utdanning som tidvis kan være krevende, men vi har troen på at dette kommer til å gå bra. Vi heier på deg! 

Det er kanskje første gang du skal flytte hjemmefra, til en ny by og nytt studie. Eller kanskje du skal starte å studere i egen by. Denne høsten markerer uansett et nytt kapittel i livet – fylt med nye og spennende utfordringer, og en fremtid full av muligheter. 

Du er ikke alene

Å starte en ny hverdag kan virke skummelt og ensomt, enten om man har flyttet til en ny by eller ikke. Vit at du ikke er alene. I disse dager er det mange studenter som har fått innvilget studieplass, de fleste for første gang. Og høyst sannsynlig sitter det noen ved siden av deg i forelesningssalen som føler på det samme. 

Du er ikke alene. Studietiden er noe vi kan gjøre sammen. Oppsøk dine medstudenter og bli med i en kollokviegruppe. Oppsøk oss i NSF Student og engasjer deg, eller delta på arrangementer ved ditt studiested. Mulighetene for å komme i kontakt med andre er mange, og betydningen av samhold og tilhørighet er stor. 

Fem tips til studiehverdagen

Som ny student på sykepleierutdanningen har vi noen tips til deg.

1. Kjenn til forventninger og rettigheter

Som student er det viktig å kjenne til hvilke rettigheter man har, men også hvilke forventninger som er satt til deg. Det er lurt å lese emnebeskrivelsene nøye da de forteller deg hva du skal gjøre og hva som forventes av deg i de ulike emnene. Sett deg inn i hvem studentombudet ved ditt studiested er, og bruk dem!

2. Møt opp på forelesninger

Å delta på forelesninger kan bidra til å skaffe deg et bredere nettverk. På forelesninger møter man medstudenter, og man får mulighet til å stille spørsmål om det man lurer på direkte til foreleser. 

3. Studieteknikker

Prøv deg litt fram, og finn ut hvilke studieteknikker som fungerer for deg. Vi lærer ulikt, og da er det viktig å finne ut hvordan du lærer best. 

4. Bruk tiden

Start tidlig, og legg en plan for studiehverdagen din. Tiden går fortere enn man skulle tro, og det er mye man skal gjennom på kort tid. Kartlegg når de ulike eksamenene er, og lag deg en strategi på når man skal prioritere hva. 

5. Ha det gøy

Å studere sykepleie kan være tungt til tider. Det er et krevende studium med mye fagstoff, omfattende eksamener og mange timer i praksis før vi kan kalle oss sykepleiere. Da er det viktig at man husker på å ha det gøy. 

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Lill

Pensjonert Fagutviklingssykepleier
3 days 3 hours siden

Gode råd fra studentlederne. Min erfaring er at å delta i kollokviegruppe er supert lærerikt. Lykke til, nye student!

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse