fbpx Fra 12 til 70 sykepleierstudenter, men hvor skal de bo? Hopp til hovedinnhold

Fra 12 til 70 sykepleierstudenter, men hvor skal de bo?

Bildet viser nye Hammerfest sykehus.

I Hammerfest er gleden over flere sykepleierstudenter stor. Men å huse dem er en utfordring.

70 søkere som har takket ja til plass på sykepleie, det gleder Espen Kristiansen stort. Han er leder for sykepleierutdanningen i Hammerfest, som har en stor økning i antall nye studenter. I 2023 var det 12 som begynte her. I år er det 58 flere.

Det er Hammerfestingen [krever innlogging] som skriver om opptaket.

Blir samlingsbasert

Til avisen peker Kristiansen på at utdanningen fra høsten er samlingsbasert, og at det kan være noe av forklaringen på at flere vil studere her.

Han nevner også at universitetet har samarbeidet med kommunen om en stipendordning, og at det snart er klart for å flytte inn i nytt sykehus.

At Regjeringen tidligere i år fjernet karakterkrav i matte og norsk for å komme inn på sykepleie, kan også ha påvirket tallene. Universitetet i Tromsø hadde i juli også et ekstraordinært opptak, der det holdt med generell studiekompetanse for å komme inn.

Ifølge Hammerfestingen kom 25 av de 70 studentene inn på ordinært opptak, og 45 på ekstraordinært opptak. Kristiansen vet ennå ikke noe om karakternivået.

Stinn brakke

At så mange takket ja til plass, kom litt overraskende på. Derfor har Espen Kristiansen kalt inn til ekstraordinært personalmøte denne uken.

– For det blir jo stinn brakke her på mandag, sier han til Hammerfestingen.

Og det kan bli utfordrende med bolig.

Han sier til avisen at det særlig er vanskelig med korttidsleie.

– Så min oppfordring til befolkningen i Hammerfest er at dersom man har et ledig rom, kanskje man kan leie det ut i ny og ne.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse