fbpx Edvart skal bli sykepleier Hopp til hovedinnhold

Edvart skal bli sykepleier: – Jeg gleder meg til et nytt kapittel i livet

Edvart foran Oslomet

Oslomet fyller trolig opp alle 700 plassene i sykepleierstudiet – med karakterkrav. Mads Edvart Myklebust var en av dem som fikk førstevalget oppfylt.

– Det var virkelig en god følelse. Jeg fikk avslag mange steder, men så fikk jeg et ja her. Og dette var mitt førstevalg. 

Dette sier Mads Edvart Myklebus om hvordan det føltes å komme inn på bachelor i sykepleie på Oslomet. 

Får glede av å hjelpe folk

– Hvorfor har du valgt å søke deg inn på sykepleierstudiet?

– Gjennom mye kundeservice-jobber så har jeg skjønt at jeg liker veldig godt å hjelpe folk, at jeg får mye glede av det selv. Det er en god følelse å vite at man bidrar til andres hverdag og til at de har det bra, sier Myklebust. 

– Hva er forventningene dine til utdanningen?

– Jeg håper jeg får nye venner og at jeg kan lære om alle mulige retninger man kan gå i som sykepleier. Jeg forventer å lære veldig mye forskjellig og er åpen for alt, sier Myklebust og legger til:

– Jeg gleder meg til et nytt kapittel i livet mitt.

Silje Fekjær

Fjernet ikke karakterkrav

De siste ukene har flere studiesteder som tilbyr sykepleierutdanning valgt å fjerne karakterkravet i norsk og matematikk, for å fylle opp studieplassene.

Også Oslomet satt igjen med ledige studieplasser etter første runde med opptak. Prorektor for utdanning, Silje Fekjær, sier imidlertid at de ser ut til å få fylt opp plassene.

– Hovedgrunnen til at vi har valgt å ikke fjerne karakterkravet er at vi ser at vi trolig får fylt opp studieplassene våre, sier hun. 

Noe andre kan se opp til

Mads Edvart Myklebust mener det å fjerne karakterkravet har sammenheng med at man ikke anser sykepleie som veldig ambisiøst.

– Det vil jeg si at jeg er ganske uenig i, for det er krevende. Det er en grunn til at det trengs så mange sykepleiere, fordi det er så mye å gjøre hele tiden. 

Han sier videre at han er glad for at han kan bidra til å øke antallet som søker seg til utdanningen, spesielt som gutt i en kvinnedominert utdanning. 

– Det er fint å representere noe andre kan se opp til kanskje. Selv om jeg ikke nødvendigvis føler meg så veldig gutte-gutt så er det fint å ha i bakhodet at jeg kanskje kan hjelpe noen andre som tviler på om sykepleieryrket passer for dem, sier han. 

Urettferdig sammenlikning

Prorektor Silje Fekjær påpeker at sykepleierstudiet er det største studiet på Oslomet. Hun sier at det derfor kan være litt urettferdig å sammenlikne karaktersnittet der med andre utdanninger med færre studieplasser. 

– Vi har i underkant av 800 kvalifiserte førstevalgssøkere og er veldig glade for det, sier hun. 

Bacheloren i sykepleie på Oslomet har til sammen 700 studieplasser, hvorav 500 er på campus Pilestredet og 200 på campus Kjeller.

Til sammenlikning har medisinstudiet på Universitetet i Oslo (UiO), som er det studiet med høyest karaktersnitt for å komme inn, 260 studieplasser. 

– Hva tenker du om andre studiesteders valg om å fjerne karakterkravet på sykepleie? 

– Det vi vet er at selv om det er en viss sammenheng mellom karakterer og hvordan man gjør det på studiet, så er ikke den sammenhengen så sterk som man tror. Man trenger slett ikke ha 6 i snitt for å lykkes i høyere utdanning, sier hun. 

– Det er også en viktig og meningsfull oppgave å utdanne folk som kanskje ikke alltid har tenkt at det er dette de skal gjøre, legger hun til. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse