fbpx – Jeg lengter etter oppdatert kunnskap Hopp til hovedinnhold

– Jeg lengter etter oppdatert kunnskap

Bildet viser en kvinne som hever øyenbrynene over noe hun leser i en bok

– Jeg ønsker at Sykepleien skal være mer opptatt av spesifikke behandlingsmuligheter, nye medisiner, oppdatert forskning og prosedyrer, skriver Emilie Solberg. 

Den siste tiden har vært preget av frustrasjon og utslitte sykepleiere. Og utallige innlegg i Sykepleien har omhandlet slitne og overarbeidet sykepleiere i lys av pandemien. Selv er jeg en av dem som har publisert ett innlegg om nevnte tema. 

Vi har akkurat gått inn i et nytt år. Til tross for at hverdagen som sykepleier fortsatt er utfordrende med tanke på arbeidsbelastning, tempo og overtid, ønsker jeg å løfte frem et poeng: Det er ikke bare sykepleiere som er slitne. Det er derimot også andre mennesker i andre ulike yrker.

Jeg vil tro at også lærere, leger, renholdsarbeidere, helsefagarbeidere, kokker, politikere, økonomer og hjemmeværende er slitne og lei pandemien. For selv om sykepleiere står ovenfor mange av de samme utfordringene som fjoråret bød på, tror jeg det er stor styrke i å noen ganger endre perspektiv, selv om vi også i år må forholde oss til pandemien.

Et ønske om å få lære mer

Det er spennende å lære mer om ulike typer medisiner i forbindelse med ulike sykdommer, utføre prosedyrer på en annen måte enn tidligere samt å være litt mer kritisk.

Jeg husker jeg leste et innlegg om sårbehandling i Sykepleien. Kunnskapen kunne jeg ta i bruk allerede samme dag på seinvakta mi. En bør anerkjenne at det er mange travle og slitsomme dager i året. Men i lys av dette, inneholder hver eneste dag på jobb en rekke læringsmuligheter. Nysgjerrighet og iver ved yrkesutøvelse kan trolig ikke være annet enn sunt. 

De siste årene har jeg tidvis lest i Tidsskrift for Den norske legeforening. Tidsskriftet publiserer blant annet innlegg om nye medisiner og ny forskning ved en rekke sykdommer. Ikke sjeldent har jeg under visitt med leger fått høre om nye medisiner som nå viser seg å være mer effektive ved én type sykdom.

En rekke ganger har den samme tanken slått meg: Jeg ønsker at Sykepleien skal være mer opptatt av spesifikke behandlingsmuligheter, nye medisiner, oppdatert forskning og prosedyrer. 

Sykepleien er en viktig kanal

Med all respekt og ydmykhet; det er nødvendig å rette oppmerksomheten rundt det helhetlige og gjengi fortellinger fra både pasienter og ansatte. Likevel tror jeg det er viktig å jobbe aktivt for å forbedre både praksis og kunnskap blant norske sykepleiere, og Sykepleien er en kanal som når frem til mange av landets sykepleiere.

Mennesket er et fascinerende maskineri, noe som gjør sykepleie som yrke usedvanlig spennende. Som sykepleier ønsker jeg å gjøre den beste jobben som er mulig å utføre, og jeg ønsker å utøve den aller beste sykepleien. Ikke for min egen del, men fordi menneskene jeg møter fortjener det.

God sykepleie forutsetter at en holder seg faglig oppdatert innen både prosedyrer og medisiner. Forslag på innlegg til Sykepleien kan være kunnskap og prosedyrer i forbindelse med CVK/PICC-line/Midline, antibiotikabehandling mot spesifikke sykdommer, nye typer sondeernæring og nye medisiner ved eksempelvis hjertesvikt.

Trenger ny kunnskap

Sykepleiere administrerer medisiner og håndterer en rekke inngangsporter. Det er dermed i aller høyeste grad relevant å jevnlig tilegne seg ny kunnskap og videre overføre den til praksis. 

Det er viktig å poengtere at vi ikke skal glemme og snakke åpent og ærlig om hvordan vi har det på jobb i tillegg til å kjempe for bedre lønn og arbeidsvilkår. Jeg er absolutt en forkjemper for å dele erfaringer innen yrket.

Videre er det også nødvendig å være oppmerksom på yrkesetikk slik som Sykepleien stadig er. Men jeg ønsker også å understreke at jeg lengter etter oppdatert kunnskap innen sykepleie og yrkeserfaring.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse