fbpx Langvarige effekter av fedmeoperasjon Hopp til hovedinnhold

Langvarige effekter av fedmeoperasjon

Illustrasjon for nye doktorgrader
Illustrasjon: Mostphotos / Hilde Rebård Evensen Illustrasjon: Mostphotos / Hilde Rebård Evensen

En ny doktorgrad har fulgt 409 pasienter med alvorlig fedme fra før de gjennomgikk en «gastric sleeve»-operasjon til fem år etter.

«Long-term outcomes after vertical sleeve-gastrectomy»

Ved inngrepet vertikal ventrikkelreseksjon («gastric sleeve») blir deler av magesekken fjernet. Målet er å gi overvektige pasienter langvarig vekttap med påfølgende helsegevinster. I sin doktorgradsavhandling har Tone Nygaard Flølo sett på hvilke langtidsgevinster slike operasjoner kan ha for pasientene.

  • Doktorand: Tone Nygaard Flølo
  • Disputas: 24. januar 2020
  • Utgått fra: Universitetet i Bergen
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.