fbpx Langvarige effekter av fedmeoperasjon Hopp til hovedinnhold

Langvarige effekter av fedmeoperasjon

Illustrasjon for nye doktorgrader
Illustrasjon: Mostphotos / Hilde Rebård Evensen Illustrasjon: Mostphotos / Hilde Rebård Evensen

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

En ny doktorgrad har fulgt 409 pasienter med alvorlig fedme fra før de gjennomgikk en «gastric sleeve»-operasjon til fem år etter.

«Long-term outcomes after vertical sleeve-gastrectomy»

Ved inngrepet vertikal ventrikkelreseksjon («gastric sleeve») blir deler av magesekken fjernet. Målet er å gi overvektige pasienter langvarig vekttap med påfølgende helsegevinster. I sin doktorgradsavhandling har Tone Nygaard Flølo sett på hvilke langtidsgevinster slike operasjoner kan ha for pasientene.

  • Doktorand: Tone Nygaard Flølo
  • Disputas: 24. januar 2020
  • Utgått fra: Universitetet i Bergen
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.