fbpx Selvmordsforsøk og selvskading etter psykiatrisk innleggelse Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Selvmordsforsøk og selvskading etter psykiatrisk innleggelse

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

<< Predictors of suicidality and self-harm related admissions to psychiatric and general hospitals >>

Psykiatrisk sykepleier Liv Mellesdal og hennes kollegaer har i denne studien sett på forløpet for nærmere 3000 akuttpsykiatrisk innlagte pasienter. Over halvparten av innleggelsene var begrunnet med selvmordsrisiko, og én av ti pasienter ble senere innlagt for somatisk behandling på grunn av selvskading eller selvmordsforsøk.

  • Doktorand: Liv Mellesdal
  • Disputas: 22. november 2017
  • Utgått fra: Universitetet i Bergen
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.