fbpx Når mamma eller pappa har kreft Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Når mamma eller pappa har kreft

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Improving social network support for partners facing spousal cancer while caring for minors. A randomized controlled trial »

Avhandlingen til psykiatrisk sykepleier Senneseth er en del av «Sosial nettverksstøtte og kreft»-prosjektet ved Senter for Krisepsykologi, som tester ut PEPSONE-programmet (Psyko-Edukativt Program for SOsiale NEttverk) for barnefamilier der en av foreldrene har kreft. Funnene viste at de friske foreldrene som fikk PEPSONE-programmet sammen med sitt nettverk, opplevde mer sosial støtte og bedre foreldrefungering etter fire måneder, sammenlignet med dem som ikke hadde fått et slikt møte.

  • Doktorand: Mette Senneseth
  • Disputas: 31. mai 2017
  • Utgått fra: Universitetet i Bergen
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.