fbpx Når mamma eller pappa har kreft Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Når mamma eller pappa har kreft

Dette er en presentasjon av en doktorgrad. Hvis du vil lese selve avhandlingen, må du ta kontakt med doktoranden eller utdanningsinstitusjonen.

« Improving social network support for partners facing spousal cancer while caring for minors. A randomized controlled trial »

Avhandlingen til psykiatrisk sykepleier Senneseth er en del av «Sosial nettverksstøtte og kreft»-prosjektet ved Senter for Krisepsykologi, som tester ut PEPSONE-programmet (Psyko-Edukativt Program for SOsiale NEttverk) for barnefamilier der en av foreldrene har kreft. Funnene viste at de friske foreldrene som fikk PEPSONE-programmet sammen med sitt nettverk, opplevde mer sosial støtte og bedre foreldrefungering etter fire måneder, sammenlignet med dem som ikke hadde fått et slikt møte.

  • Doktorand: Mette Senneseth
  • Disputas: 31. mai 2017
  • Utgått fra: Universitetet i Bergen
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.