fbpx Samisk ungdom på vei mot voksenlivet Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Samisk ungdom på vei mot voksenlivet

Dette er en presentasjon av en doktorgrad. Hvis du vil lese selve avhandlingen, må du ta kontakt med doktoranden eller utdanningsinstitusjonen.

« Sami Adolescents Pathways to Adulthood »

Kristine Nystads har forsket på hvilke samiske, kulturelle verdier som styrker ungdom i overgangen til voksenlivet. Hun har tatt utgangspunkt i tre ulike ungdomsgrupper, som bor i et lokalsamfunn hvor samer er i majoritet. 

  • Doktorand: Kristine Nystad
  • Disputas: 18. november 2016
  • Utgått fra: Universitetet i Oslo
Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.