fbpx Livskvalitet på sykehjem for personer med demens Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Livskvalitet på sykehjem for personer med demens

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Quality of life in nursing-home patients with dementia»

Mjørud har studert hva som påvirker livskvalitet hos personer med demens som bor på sykehjem, blant annet gjennom intervjuer at i alt 12 personer i en slik situasjon. De oppgir at de er generelt fornøyd med hjelpen de får, men påpeker at det er vanskelig å tilpasse seg nye rutiner og at livet på sykehjemmet ikke helt svarer til deres forventinger. De forteller også om ensomhet og at livet på sykehjemmet er kjedelig. De fleste foretrekker å få hjelp fra en og samme pleier.

  • Doktorand: Marit Myklebust Mjørud
  • Disputerte: 8. september 2016
  • Utgått fra: Universitetet i Oslo

 

Les også:

Skriv ny kommentar

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.