fbpx Kvaliteten på henvisninger fra fastlege til psykisk helsevern Hopp til hovedinnhold

Doktorgrad Kvaliteten på henvisninger fra fastlege til psykisk helsevern

Dette er presentasjon av en doktoravhandling. Kontakt doktoranden for mer informasjon.

« Bridging the Gap between Primary Care and Specialized Mental Health Care - A mixed method study of the quality of referral information and the referral letters’ potential impact on quality of care»

Sykepleier Miriam Hartveit har i sin doktorgradsavhandling studert hvorvidt henvisninger fra fastleger inneholder nødvendig informasjon for at pasientene skal få den helsetjenesten de trenger når de trenger den. Hun har også sett på konsekvensene av mangelfulle henvisninger i den kritiske overgangen mellom primær- og spesialisthelsetjenesten, og presenterer i sin avhandling en systematisk utviklet standard for hvilken informasjon henvisning til spesialisert psykisk helsevern bør inneholde.

  • Doktorand: Miriam Hartveit
  • Disputerte: 22. juni 2016
  • Utgått fra: Universitetet i Bergen

Skriv ny kommentar

Kommenter artikkel
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.