fbpx Her overtar helsefagarbeiderne sykepleieoppgaver på akuttmottaket Hopp til hovedinnhold

Her overtar helsefagarbeiderne sykepleieoppgaver på akuttmottaket

Bilde fra akuttmottaket i Skien

Helsefagarbeiderne er tilbake på akuttmottaket i Skien for første gang på mange år.

I løpet av det siste året har akuttmottaket i Skien, ved Sykehuset Telemark, gått fra null til fem helsefagarbeidere, skriver de på hjemmesidene.

Aina Tangen-Moen, seksjonsleder på akuttmottaket i Skien, sier at det var Helsekommisjonens rapport, som oppfordrer til oppgaveglidning, som gjorde at de ansatte helsefagarbeidere. I tillegg er det en del av akuttsenterprosjektet.

Dette gjør helsefagarbeiderne

Helsefagarbeiderne tar imot pasienten, kan ta målinger av pasienten, utføre EKG og de er med i team sammen med sykepleier. 

De hjelper også til på akutt-24, og er nummer to sammen med sykepleier der. 

 

I tillegg hjelper de til med å gi mat og stell hvis det trengs. De har også ansvar for kjøkken, skyllerom og liknende. 

Tangen-Moen vurderer om noen av oppgavene kan utføres av ufaglærte assistenter.

Trives veldig godt

Helsefagarbeiderne David Teigen og Tove Michell Holte, er to av de som nå jobber på akutten:

– Vi trives kjempegodt. Det er en helt utrolig gjeng vi jobber sammen med her nede, og det er veldig givende å kunne jobbe så nær pasientene. Det føles veldig meningsfullt.

Pilotprosjektet har pågått siden i fjor sommer. 

Målet til Tangen-Moen er å få inn flere helsefagarbeidere som kan gå helgevakter i løpet av høsten.

– Vi står i front med uavklarte pasienter, og vi skal ha kvalitet på det vi leverer. Det er forskjell på kompetansen og det har en begrensning, poengterer Aina Tangen-Moen.

4 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Jan Eide

Spesialsykepleier
1 week 4 days siden

Skandale, viktigere å spare minimalt enn å ivareta pasientsikkerheten. En invitasjon til LO inn i spesialisthelsetjenesten er å skyte seg selv i foten med bazooka. Allerede en ubetydelig lønnsforskjell til tross for null ansvar og kompetanse, snart kommer vel kravene om "likelønn" med sykepleierne, fordi "de gjør jo den samme jobben"

André

Sykepleier
1 week 4 days siden

Jan Eide: jeg jobber i dette akuttmottaket og for meg er dette en KJEMPE ressurs. Vi sykepleiere må slutte å kniholde på oppgaver som kan utføres av andre profesjoner. Vi har selv skylden for oppgavene vi er tildelt i dag, som drar oss vekk fra kjernekompetansen vår. Det at du undergraver helsefagarbeideres kompetanse er grunnen til denne profesjonskrigen. Jeg ser absolutt ikke problemet med å avlastes oppgaver hvor min kompetanse ikke brukes på rett sted. Synes det er veldig trist at du ser på helsefagarbeidere med et så nedlatende syn. Vi har alle forskjellig kompetanse og profesjon, men det betyr ikke at vi ikke kan utfylle hverandre. Tror heller ikke LO får gjennomslag for det du beskriver da vi sykepleiere har slitt med å få økt vår lønn grunnet flere delegerte oppgaver. Hvis du tror at helseforetakene har råd til det, så kunne de like gjerne tilbud sykepleiere en høyere sats.

Nina

Anestesisykepleier
1 week 3 days siden

INGEN ANSVAR? SKANDALE? Er du helt seriøs? Dummeste uttalelsen jeg har lest i mitt liv. Med den sykepleiemangelen som er så er det vell på tide å tenke nytt, tviler på at disse helsefagarbeiderene står alene med ansvar for pasientene, å er mest sannsynlig en kjempe ressurs for både pasientene, pårørende og sine sykepleiekollegaer. Jeg har utallige ganger i mitt yrkesliv sett helsefagarbeidere med mer kunnskap og arbeidsvilje enn ganske mange sykepleiere…

Randi Anette Ejme

Avansert klinisk allmennsykepleier
1 week 4 days siden

Jeg tenker sykehuset i Skien er et foregangssykehus når det gjelder oppgaveglidning, oppgavedeling og fornuftig bruk av ansattressurser! Jeg er stolt av å tilhøre dette sykehuset, å få se det gode samarbeidet som utspiller seg på tvers av profesjonene og delta i et konstruktivt utviklingsarbeid som kommer alle til gode! Heia Skien:)

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse