fbpx Sykepleier sparket i låret – måtte låse seg inne Hopp til hovedinnhold

Sykepleier sparket i låret – måtte låse seg inne

Bildet viser lokalene til Nord-Troms og Senja tingrett.

En mann i 40-årene fra Troms er dømt til å to ukers fengsel for å ha sparket en sykepleier i låret og slått rundt seg på et legekontor.

I slutten av juli i fjor ringte mannen legekontoret i hjemkommunen på grunn av smerter i magen. Ut ifra smertene han beskrev, vurderte en sykepleier at det var nødvendig å skaffe ambulanse for å få mannen til lege.

Vel fremme på legekontoret vekslet mannen mellom å ville ha hjelp og være irritert, ifølge dommen. Etter å ha blitt undersøkt av lege gikk han inn på skadestua, hvor den nevnte sykepleieren og en sykepleierkollega oppholdt seg.

Fikk vondt og ble øm

Mannen skal ha vært sint og ville at de to sykepleierne skulle ringe politiet. Sykepleieren som snakket med tiltalte på telefonen, ba ham ringe politiet selv.

Mannen rettet deretter et målrettet spark mot den kvinnelige sykepleieren og traff henne i låret. Sparket blir betegnet av retten som middels hardt, men sykepleieren fikk vondt og ble øm i låret.

De to sykepleierne plukket opp et skjermbrett og brukte det som skjold mens de rygget bakover. Idet de rygget, skal tiltalte ha fektet mot skjermbrettet. Sykepleierne kom seg inn på et tilstøtende rom og låste døren. Derfra tilkalte de resepsjonen og politiet.

Kastet bord i gulvet

Tiltalte var fortsatt aggressiv og kastet et undersøkelsesbord i gulvet inne på skadestua. En lege som kom inn på skadestua for å prøve å roe ned situasjonen, skal ha blitt truet, står det videre i dommen. Mannen ble etter relativt kort hentet av bekjente. Litt senere på dagen dro politiet hjem til tiltalte og gjennomførte et avhør av ham.

Nord-Troms og Senja tingrett har funnet mannen skyldig i ett tilfelle av brudd på straffeloven. Retten mener sparket mot sykepleieren isolert sett kan karakteriseres som noe under middels alvorlig.

Retten: Tiltalte var ruset

Forsvareren peker ifølge dommen på at tiltalte hadde smerter og handlet i affekt. Retten skriver at selv om tiltalte hadde smerter og eventuelt var preget av det, var han også ruset.

Tiltalte møtte ikke i retten under hovedforhandlingen 29. april. På forhånd hadde han bedt forsvareren videreformidle til retten at han erkjente seg skyldig etter tiltalebeslutningen.

Foruten å sone 14 dager i fengsel må mannen i 40-årene betale 2000 kroner i saksomkostninger til det offentlige.

Sykepleien har forsøkt å få en kommentar fra mannens forsvarer, men uten hell.

1 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Monica M.

Sykepleier
1 month siden

"En normal straffutmåling for kroppskrenkelse ligger mellom 30 og 120 dagers fengsel."
Kilde: https://snl.no/kroppskrenkelse

Hvorfor fikk den straffedømte bare to uker fengsel? Han var jo ferdig undersøkt av lege, og gikk jo da løs på sykepleieren ,som en hevn, hvis jeg forstår det riktig?
Var det fordi han hadde smerter? Var ruset?
Dette blir normalt ikke tatt hensyn til ved straffeutmålinger.
Så hvorfor bare to uker?

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse