fbpx Pasient truet sykepleier – ambulansearbeider gikk imellom Hopp til hovedinnhold

Pasient truet sykepleier – ambulansearbeider gikk imellom

Bildet viser inngangspartiet til Stavanger tinghus

En kvinne i 50-årene er dømt til betinget fengsel for trusler mot en sykepleier.

Hendelsen fant sted på akuttmottaket på Stavanger universitetssjukehus (SUS) i november 2022. 

Kvinnen i 50-årene var etter egen forklaring svært beruset og i dårlig forfatning da hun kom til SUS etter å ha blitt henvist dit fra legevakten. Hun ville snakke med en lege med en gang, men en sykepleier ga beskjed om at hun måtte vente. Pasienten følte seg dårlig behandlet og ble etter hvert sint, irritert og høylytt, heter det i dommen.

Tatt inn på eget rom

For å skjerme kvinnen og andre pasienter ble hun tatt med inn på et undersøkelsesrom. Der forsøkte en helsesekretær å roe henne ned. Den nå domfelte kvinnen gikk på et tidspunkt ut i akuttmottaket igjen. Både helsesekretæren og en ambulansearbeider som kom til, forklarte at kvinnen opptrådte truende og gikk mot sykepleieren.

Hun var ifølge dommen agitert og kom med en rekke høylytte og aggressive uttalelser mot sykepleieren. Da valgte ambulansearbeideren å gå imellom.

Kvinnen har forklart at hun nok kan ha brølt og virket veldig intens. Hun husket ikke alt hun sa, men mente hun hadde sagt at hun «ville ta henne». Under rettssaken i Sør-Rogaland tingrett i midten av mars var kvinnen klar på at hun ikke brukte ordet «drepe».

Beklager oppførselen

– Hun er tilfreds med å ha blitt trodd på at hun ikke har drapstruet noen. Det var viktig for henne. Hun beklager for øvrig hendelsen og oppførselen overfor helsepersonellet, sier kvinnens forsvarer, advokat Bengt Sigurd Rønningen, til Sykepleien.

Retten konkluderer med at kvinnen har gjort seg skyldig i trusler mot en særlig utsatt gruppe. Hun ble dømt til 21 dagers betinget fengsel. 

Retten har tatt hensyn til at saken har ligget lenge i rettsapparatet og at kvinnen etter hendelsen har tatt grep for å prøve å få orden på livet sitt.

Kvinnens forsvarer sier saken ikke blir anket fra deres side.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse