fbpx Dømt for å ha befølt sykepleier på legevakten Hopp til hovedinnhold

Dømt for å ha befølt sykepleier på legevakten

Bildet viser fasaden til tingretten i Halden

En mann i 20-årene må betale en bot på 15 000 kroner for seksuelle handlinger mot en sykepleier.

Mannen ble en septemberdag i 2022 innbrakt av politiet på grunn av bråk på busstasjonen i Sarpsborg. Han var overstadig beruset og aggressiv, og politiet tok ham rutinemessig med til legesjekk på Sarpsborg legevakt før han skulle settes i fyllearresten.

Skulle måle blodtrykk

På legevakten skulle en sykepleier måle mannens blodtrykk, men det var vanskelig. Han hadde på seg en tykk ytterjakke og var påsatt håndjern med armene festet på ryggen. Sykepleieren forsøkte derfor å måle blodtrykket på låret hans. Da klemte han ifølge dommen låret hennes fast mellom sine bein og førte høyre bein opp langs låret mot skrittet hennes. 

Halden Arbeiderblad omtalte saken først.

Berørte lår og skritt

Sykepleieren kom seg løs fra mannen og ba politiet fjerne håndjernene, slik at blodtrykket kunne måles på armen. Da sykepleieren skulle sette på mansjetten for å måle blodtrykket, førte mannen den ene hånden opp langs låret hennes og opp i skrittet. Handlingen var ledsaget av en rekke kommentarer om sykepleierens utseende, som «du er deilig» og «så fin du er». 

Ettersom sykepleieren ikke samtykket til berøringen, rammes handlingen av straffelovens paragraf 297.

Vurdert som edru

I politiavhør en snau måned senere forklarte mannen at han ikke husker hendelsen, og at det skyldes rus. Ettersom rusen var selvforskyldt, har retten kommet til at mannen skal vurderes som om han var edru. 29. januar ble han i Søndre Østfold tingrett dømt til å betale en bot på 15 000 kroner. Mannen må også betale saksomkostninger på 3000 kroner. Han er ikke tidligere straffet.

4 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Maria

Sykepleier
4 months 3 weeks siden

I denne situasjonen burde man ha vurdert seg frem til å ikke ta blodtrykk i det hele tatt. Hva er poenget med måle noe som helst på en ruset person som tydeligvis er i toppform? Helt bortkastet å utsette seg selv for ubehageligheter og fare på den måten.

Magne

Sykepleier
4 months 3 weeks siden

Utrolig flåsete kommentar Maria

Som svar på av Anonym (ikke bekreftet)

Anine F

Sykepleier
4 months 3 weeks siden

Du argumenterer helt på siden av poenget her. Han befølte og seksuelt trakasserte en sykepleier og er anmeldt for det og din reaksjon er "men hva med å ikke måle blodtrykk?". Faktum er at han ikke har lov til å oppføre seg sånn, uavhengig av både rus og hvorvidt du synes det var viktig å ta blodtrykk i denne situasjonen. Nå er han anmeldt og om blodtrykket viser seg å være prekært eller ikke har ingenting med saken å gjøre.

Som svar på av Anonym (ikke bekreftet)

Cecilie

Sykepleierstudent
4 months 3 weeks siden

Synes at mennesker greier å vri seg unna personlig ansvar ved å skylde på rus og/eller psykisk uhelse altfor ofte. Glad for å lese at det ikke funket denne gangen, og at oppførselen ble slått ned på!

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse