fbpx Seks av ti fikk stryk på anatomieksamen Hopp til hovedinnhold

Seks av ti fikk stryk på anatomieksamen

Studenter øver på anatomi ved hjelp av dukker

Sjekk hvordan det gikk for de 962 sykepleierstudentene som tok konteeksamen i anatomieksamenen i april.

Nokut opplyser til Sykepleien at det i år var 962 sykepleiestudenter som avla eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi 24. april. Bare en halv prosent av studentene fikk toppkarakteren A, mens flere enn seks av ti fikk strykkarakteren F.

Vanlig med høy strykprosent

Ifølge Nokut er anatomieksamen som avholdes på våren i all hovedsak kontestudenter. Det vil si at det i stor grad er studenter som har strøket på eksamen tidligere, eller som ønsker å forbedre karakteren sin. 

– På konteeksamener er det dessverre alltid mange som stryker, slik er det også denne gangen, sier NOKUT-direktør Kristin Vinje.

Nokut mener derfor at resultatene på eksamenen ikke er representative for kompetansenivået i studentkullet generelt.

Store variasjoner mellom skolene

– Nasjonal deleksamen gir oss mye verdifull kunnskap om utdanningskvalitet og gjør at fagmiljøene kan sammenlikne seg med hverandre. Det er en del variasjoner mellom studiestedene, og vi håper institusjonene bruker informasjonen de får til å se hva de kan gjøre for å få enda flere studenter til å lykkes, sier NOKUT-direktør Kristin Vinje.

Lovisenberg har lavest stryk

Lovisenberg er utdanningen med høyest andel studenter med toppkarakter med fem prosent. Utdanningen hadde også lavest strykprosent med 45 prosent.

Ved HVL fikk 1,9 prosent av studentene toppkarakter. Ved Oslomet fikk 0,7 prosent av studentene A.

På hele 11 studiesteder fikk ingen toppkarakter.

USN er studiestedet med høyest strykprosent med 84 prosent. Det er imidlertid viktig å ta med at det ved enkelte studiesteder var får studenter, så det kan gi et misvisende inntrykk. I oversikten under kan du se resultatene for alle studiestedene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse